Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
12 mars 2012 1 12 /03 /mars /2012 18:26

 

UnivAntwerpen.jpg

'Wie over onze campussen loopt, struikelt bij wijze van spreken over de kunstwerken', aldus prof. dr. Alain Verschoren, rector van de UA.

Schilderijen, beeldhouwwerken, beeldende kunst: via de commissie Kunst op de Campus investeren we er in. Doelbewust, want we willen onze studenten niet alleen kennis en competenties mee geven. We willen hen ook inspiratie schenken, we willen hen helpen dromen. En dat kan op geen betere manier dan via de kunst, kunst die ook deel moet uitmaken van eenieders leven.

In het verleden reikte de UA een eredoctoraat aan Luc Tuymans, Jan Fabre en Jan Decleir. 'Telkens mensen van eigen bodem: waarom het verder zoeken, als het talent zich aandient aan de eigen voordeur', aldus de rector.

Het coververhaal van de jongste editie van het driemaandelijkse magazine Universiteit Antwerpen is gewijd aan Franco Dragone, de bezieler van het Cirque du Soleil, aan wie op 29 maart een eredoctoraat voor Algemene Verdiensten uitgereikt wordt.

*

In het december-nummer verscheen de eerste column van Y. M. Dangre, 'iemand om de gaten te houden. Zijn column is een literair pareltje. Een uitspraak van een prof, even wegdromen, pareltje kaar', aldus rector Alain Verschoren. In zijn tweede column blikt Dangre terug op de examens.

UAdecember.jpg

Universiteit Antwerpen, een gratis publicatie van de UA, verschijnt viermaal per jaar op 47.000 exemplaren, en is bestemd voor alle personeelsleden, alumni, externe relaties en het brede maatschappelijk vlak waarmee de UA een netwerk onderhoudt.

Adres: Universiteit Antwerpen, Departement Communicatie, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen.

magazine@ua.ac.be

www.ua.ac.be/magazine

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche