Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
17 mars 2010 3 17 /03 /mars /2010 04:39

Wreed geluk. Claus, Vlaanderen en de liefde is de titel die John Albert Jansen (°1954) gaf aan zijn film over Claus, de eerste van een reeks dichtersportretten gemaakt voor Poetry International. "Claus' leven was nooit harmonieus", legde de regisseur uit. In de film over het turbulente leven van Claus schetsen verscheidene collega's, familieleden en andere naasten een mooi persoonlijk beeld van de ongrijpbare alleskunner. De film ging op 16 juni 2009 op het Poetry International Festival in première. Een goed gemaakte, gevoelige documentaire over Claus, waarin Guido Lauwaert een paar keer in beeld komt en wat onzin uitslaat, “wat het sterkst tegen de waarheid aanleunt”.

JohnA3JPG.jpg

J.A. Jansen (°1954) is directeur, regisseur en producent van Oogland Filmproducties. Na zijn kandidaats Nederlands op de Universiteit van Amsterdam en een studie Literatuurwetenschappen, toog hij met een studiebeurs van de DAAD (Deutsche Akademische Austauschdienst) naar het toenmalige West-Berlijn. Tijdens zijn driejarig verblijf aldaar begon hij als programmamaker voor de VPRO-radio en schrijvend journalist voor De Volkskrant.

Na zijn terugkeer is hij op verschillende terreinen actief geweest. Hij schreef voor onder meer Het Parool, de Volkskrant en Vrij Nederland, maakte radiodocumentaires voor NPS, VPRO en Humanistische Omroep, was enkele jaren presentator en eindredacteur van radioprogramma's en heeft zich het afgelopen decennium toegelegd op het maken van films en tv-documentaires. Binnen al deze terreinen opereert hij vooral op het snijvlak van literatuur en maatschappij.

Wreed geluk komt bij Canvas op woensdag 24 maart om 22u50.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche