Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
2 mars 2011 3 02 /03 /mars /2011 03:24

 

VVL-26-2-11-105--3-.jpg

Clara Haesaert en Frank-Ivo van Damme 

Op 26 februari vond in het kasteel Steytelinck te Wilrijk de jaarvergadering plaats van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen, opgericht in 1907. De VVL laat geen gelegenheid onbenut om haar status van oudste schrijversvereniging in Vlaanderen te benadrukken. Je kon het er goed aan merken. Ook deze vereniging zoals zovele lijdt onder de vergrijzing en een steeds afnemend aantal leden. Natuurlijk was de onvermoeibare Clara Hasaert van de partij, op haar zevenentachtig nog steeds blakend van gezondheid en strijdvaardigheid! Toch kon men ook enkele nieuwelingen verwelkomen o.a. Pierre Magis die de lezingen in den Hopsack organiseert.

Na het officiële gedeelte was er een dichterslezing, de zogenoemde 'literaire estafette' waarvoor, ondanks affiches en andere aankondigingen het publiek niet kwam opdagen. Vijftien leden van de VVL lazen uit hun werk.

BertBevers.jpgBert Bevers

Dit onderonsje had een behoorlijk niveau met enkele uitschieters : Bert Bevers, Willem M. Roggeman, Richard Foqué, om er maar enkele te noemen. De middag werd besloten met een auteursdiner.

Foque.jpgRichard Foqué

VVL-26-2-11-054--3-.jpgBeatrijs Van Craenenbroeck en Joke van den Brandt

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche