Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
23 juillet 2014 3 23 /07 /juillet /2014 19:14

 

Just-wondering.jpg

Nadat ze de achtervolging op een postkoets met veel dollars aan boord hadden opgegeven vraagt boef Jack Elam aan bendeleider Charles Bronson: “Eh boss, I was just wondering if this was a wise decision.” Bronson kijkt hem alleen maar aan, en knalt hem vervolgens overhoop. Waarna hij de rest van zijn jongens aankijkt en vraagt “Anyone else just wondering?” “No boss” klinkt het unisono. Typisch staaltje van ontbreken van een overlegcultuur. Sinds lang Four For Texas  weer eens gezien. Niets bijzonders. Sterrenvehikel: Frank Sinatra. Dean Martin. Ursula Andress. Anita Ekberg. En Bronson en Elam dus. En vooral: weer een film waarnaar Sergio Leone knipoogde. Hij kende het genre western op zijn duimpje. Charles Bronson speelde éérder mondharmonica dan in Once Upon A Time In The West. In Vera Cruz  namelijk, puike film uit 1953. En Charles Bronson schoot Jack Elam éérder dood dan in Once Upon A Time In The West. In deze Four For Texas  dus, uit 1963.

In Four For Texas  overigens ook een cameo van The Three Stooges (om wie ik als jongetje hartelijk kon schaterlachen). Het is geen grootse cinema en zeker geen subtiele humor, maar ook nu nog zit ik toch te grinniken om deze drie mafkezen:

http://www.youtube.com/watch?v=lk1o8fdmres

À propos: of het iets is weet ik niet vermits ik die film nog nooit zag, maar juist komende maandag brengt VTM om 15.35 uur The Three Stooges  van Bobby en Peter Farrelly (uit 2012) op het scherm. Benieuwd wat ze met de erfenis van die merkwaardige paljassen hebben gedaan….

Bert BEVERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

W
ZE hebben er dus niets mee gedaan, wat een flop die 3 stoges. Waardeloos!
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche