Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
19 novembre 2014 3 19 /11 /novembre /2014 10:48

 

Luuk-Gruwez--foto-Bert-Bevers-.JPG

Luuk Gruwez (foto: Bert Bevers)

De poëzieprijs Melopee van de gemeente Laarne is gewonnen door Luuk Gruwez. Het was al de zesde keer dat deze prijs, bedoeld voor het meest beklijvende gedicht dat het jaar ervoor verscheen in een van de Vlaamse literaire tijdschriften, werd zondag uitgereikt. Gruwez kreeg de prijs voor zijn in Poëziekrant gepubliceerde gedicht Kapper. Dat gebeurde in de stijlvolle ridderzaal van het Slot van Laarne waar professor doctor Frans-Jos Verdoodt, voorzitter van de jury, en Jozef Dauwe, gedeputeerde van de Provincie Oost-Vlaanderen, de nieuwe laureaat bekend maakten. Het winnende gedicht haalde het van twintig andere gedichten die werden opgenomen in een shortlist.

Daarop ook gedichten van Mark Boog, Fleur Bourgonje, Anneke Brassinga, Marleen de Crée, Alain Delmotte, Jan Geerts, Christina Guirlande, Johanna Kruit, Sylvie Marie, Harry M.P. Van de Vijfeijke, Peter Mangel Schots, Leonard Nolens, Erna Schelstraete, Willy Spillebeen, Lize Spit, Peter Theunynck, Willem Thies, Lotte van Dijck, Miriam Van hee en Lodewijk van Oord. Enkelen van hen lazen hun gedicht ook voor.

Luuk Gruwez kreeg vervolgens zijn prijs, een bedrag van € 2.500, uit handen van burgemeester Ignace De Baerdemaeker van Laarne. Moderatrice Anne-Marie Segers had daarna een gesprekje met de laureaat, die daarna enkele gedichten (waaronder het indringende Hipposomnia) voor de microfoon bracht. De prijsuitreiking werd muzikaal opgeluisterd door accordeonist Bart Wils.

De 21 geselecteerde gedichten verschenen overigens in een bloemlezing, die (à € 10) verkrijgbaar is bij Jana Van Camp van de dienst Vrije Tijd & Jeugd in Laarne, 09 – 365 46 26.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche