Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
15 septembre 2012 6 15 /09 /septembre /2012 03:25

 

Yannick M. Dangre (°1987) is lang geen onbekende voor de lezers van de blog Mededelingen. Het volstaat zijn naam in te tikken in de rubriek “recherche” (kolom rechts) om een volledig overzicht te krijgen van wat hier online over hem gepubliceerd werd. Uiteraard staat in de Mededelingen van het Centrum voor Documentatie en Reëvaluatie nog meer te lezen over literair zondagskind YMD.

Met zijn roman Vulkanvrucht werd Dangre de jongste winnaar ooit van de prijs voor het beste literaire prozadebuut van een Vlaamse auteur, en voor zijn dichtbundel Meisje dat ik nog moet kreeg hij de Herman de Coninck-debuutprijs en werd hij genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs.

Woensdag 19 september, 2000u, wordt de tweede roman van Y. M. Dangre voorgesteld in de Arenbergschouwburg te Antwerpen. Suzanne Holtzer leidt in, waarna ceremoniemeester Kurt van Eeghem in gesprek gaat met de schrijver.

Op donderdag 20 september, 2030u, in de bibliotheek van Ekeren, wordt Y. M. Dangre opnieuw geïnterviewd, nu door CDR-criticus Luc Pay.

19 september, 20u, Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen.

20 september, 2030u, Openbare bibliotheek Driehoek, Driehoekstraat 43, 2180 Ekeren-Antwerpen

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche