Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
29 décembre 2012 6 29 /12 /décembre /2012 05:51

 

Jan Venderickx heeft de opzet van zijn site kernachtig verwoord:

Ja, ik hou van boeken. Nee, ik ben geen fanaat van uitsluitend Vlaamse literatuur. Maar de Vlaamse literatuur is nu eenmaal de literatuur van de gemeenschap waartoe ik behoor. Vandaar dus. Ook Franstalig schrijvende Vlamingen zoals Verhaeren, De Coster, Lemmonier enz. krijgen hun plek

Deze site is niet af en zal steeds work in progress zijn. We brengen hier biografische en bibliografische notities. Naar beste vermogen natuurlijk. Ik ben geen filoloog. Ik ben een boekenliefhebber, die op zijn speurtocht behoefte had aan overzichten. Na verloop van tijd werden deze overzichten verrijkt, aangevuld. Zo werd het een heel compendium. Het is mijn intentie deze gegevens hier geleidelijk te publiceren.

*

Ondertussen is “Schrijversgewijs – Vlaamse schrijvers 1830 – Heden” uitgegroeid tot een in alle opzichten betrouwbare en zonder enig voorbehoud aanbevelenswaardige encyclopedische site.

Sinds kort is op http://schrijversgewijs.be/schrijvers/adams-wilfried/ nu ook zowel de biografie als de bibliografie van Wilfried Adams (1947-2008) terug te vinden.

Kopie-van-Adams.jpg

Drie medestichters van het C.D.R. In conferentie...: van l. naar r. Luc Boudens, Wilfried Adams en Henri-Floris Jespers.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche