Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
2 décembre 2013 1 02 /12 /décembre /2013 05:59

 

diamanten-kogel-copie-1.jpg

Wim Van Rooy, ondervoorzitter van De Diamanten Kogel, in gesprek met Walter Soethoudt (foto: Frank Ivo van Damme)

Op zijn altijd lezenswaardige blog De Twijfelaar publiceerde Walter Soehoudt zaterdag een bericht over de uitreiking van De Diamanten Kogel, waarin te lezen staat:

'Tussen het geweld van de grote uitgeefconcerns loopt er de dwerg uitgever Kramat rond, een uitgeverij met een visie, en het is bij deze uitgever dat Rudy Soetewey trouw blijft uitgeven. Ik ben het niet altijd eens geweest met Rudy en had enkele bezwaren tegen de eveneens voor de Diamanten Kogel genomineerde Getuigen, maar met het nu met de Diamanten Kogel bekroonde 2017 heeft hij zijn voetstappen voor altijd nagelaten in de Vlaemsche wereld van de misdaadliteratuur. En voor eenmaal  ben ik het eens met Danny De Laet die schreef: "Wat een fabelachtige roman is dit! Als hij dit jaar de Diamanten Kogel niet krijgt, kennen de juryleden er niets van."
Kwatongen zullen beweren dat de juryleden dan maar eieren voor hun geld hebben gekozen en voor
2017 hebben gestemd, omdat ze anders de banvloek van Danny De Laet over zich heen hadden geroepen, en die heeft nu eenmaal een smerige pen.'

http://waltersoethoudt.blogspot.be/2013/11/de-diamanten-kogel-uitgereikt.html?showComment=1385884004582

Een anonieme lezer van De Twijfelaar reageerde gisteren met de vraag: “Wà hedde gai tog tege dien Danny?” Ach, ik ben er zeker van dat Walter niets tegen Danny heeft. Ze hebben jaren vruchtbaar samengewerkt. Dat blijkt voldoende uit Soethoudts herinneringen, Uitgevers komen in de hemel (Meulenhoff / Manteau, 2008). Wanneer Walter nu schrijft dat hij het voor eenmaal eens met Danny, dan is dat natuurlijk niets meer dan een stijlfiguur. En wie is het er niet meermaals oneens geweest met Danny's al te onbeheerst zo niet onbetamelijk geformuleerde kritische bokkensprongen en persoonlijke aanvallen? Ik lees graag mensen waar ik het oneens mee ben...

SERIAL16.jpg

Vrijdag viel nummer 16 van Serial Thriller in de bus. Wellicht de laatste aflevering, zo staat te lezen in de bijgevoegde flyer:

Onze oproep in vorig nummer heeft drie potentiële abonnees opgeleverd; net voldoende om de nietjes te betalen van volgende jaargang maar niet het drukken ervan.

Dus houden we er mee op. Als er nog geld kan worden gevonden is dit het voorlaatste nummer zoniet het laatste.

Geen gezeur, geen getreur. SERIAL THRILLER passeert volledig naast zijn doel, wordt door de Vlaamse uitgevers genegeerd, door de Vlaamse auteurs (op enkele na, bedankt Stan, Piet, Paul, Dirk, Peter-Paul en Jo) genegeerd en door de (nog steeds en eveneens Vlaamse) lezers genegeerd. Zo kan het niet verder. […] Misschien komen er nog wel wat monografietjes maar dat zal pas na het economisch herstel en de gezondmaking van de financiën zijn. Een zwaar programma.

In aflevering 16 staan erudiete essays van Danny de Laet te lezen over Edgar Allan Poe en Gustave Le Rouge, telkens aangevuld met waardevolle bibliografische aantekeningen. In de kritische aantekeningen krijgen René Appel en vooral Suzanne Hazenberg en Joost Heyvink er duchtig van langs...

Een abonnement kost 20 € voor vier nummers. Wie bereid is in te tekenen en het voortbestaan van het blad aldus te helpen verzekeren, kan contact opnemen met de redactie: Pothoek 46, 2060 Antwerpen. Typisch voor Serial Thriller: nergens wordt een rekeningnummer vermeld...

Henri-Floris JESPERS

Serial Thriller werd hier bij herhaling belicht; zie o.m.

http://mededelingen.over-blog.com/article-henri-floris-jespers-losse-notities-xxxxiv-thrillers-119324485.html

http://mededelingen.over-blog.com/article-danny-de-laet-over-en-voor-misdaadliteratuur-108792280.html

Partager cet article
Repost0

commentaires

K
A.
Répondre
O
awesome post and Any user have to face any issue that is related to the opera browser so you can can contact our team so thanks for sharing this post.
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche