Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
4 octobre 2012 4 04 /10 /octobre /2012 06:22

 

DeAuteurSeptember12-copie-1

Adriaan de Roover (°1923) staat centraal in de jongste aflevering van De Auteur, het driemaandelijkse tijdschrift van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen, opgericht in 1907. Tony Rombouts publiceert een interview met de dichter van woordschurft en van vvrede gedichten. Nogal oppervlakkig, maar niettemin een lezenswaardige inleiding ten behoeve van de “leek”....

In zijn vaste rubriek 'Poëtisch logboek' vraagt Willem M. Roggeman aandacht voor de Roemeense dichter Valeriu Stancu (°1950). De Auteur brengt aldus de eerste gedichten van Stancu die in het Nederlands verschijnen. Jammer genoeg wordt de bijdrage onbegrijpelijk gepubliceerd onder de hoofding 'Hiroshi Taniuchi'...!

Het is ook raden wie de auteur is van het gedicht 'De druipstenen van de herfst' op pagina 9. In de vorige (ook hier besproken) aflevering van de De Auteur was er ook al een flater, betreffende de juiste opvolging der pagina's. Ik heb daar destijds niet op willen wijzen, maar nu er alweer blunders te noteren vallen, kan ik dat niet verder met de mantel der liefde bedekken.

Dit gezegd zijnde, de redactie van De Auteur doet blijkbaar een ernstige poging om het tijdschrift aantrekkelijker te maken. In de rubriek 'De Boekhouding', samengesteld door Bert Bevers, worden recente publicaties besproken van o.m. Ronelda S. Kamfer, Gust van Brussel, Albert Hagenaars, Bart Mesotten, Delphine Lecompte, Patrick Verhoeven, Adriaan de Roover, Gerry van der Linden, Sybren Polet, Shag Ch'in, Alistair Dempsig, Nicole Van Overstraeten, Glen Baxter, Jack Kerouac, Miel Vanstreels, René Hooyberghs, Liesbeth Lagemaat, Ina Stabergh, Peter Schotman, Annie Reniers, Nick J. Swarth en Hannie Rouweleer.

Guy van Hoof wijdt een verhelderende bijdrage aan het 'Vlaams stripcentrum' te Wilrijk. Tot slot laat Ward Mertens de lezer kennismaken met de dichteres Nicole Van Overstraeten.

*

Erik Vlaminck (1954), voorzitter van de bijzonder actieve belangenvereniging Vlaamse Auteursvereniging (VAV) wordt op 17 oktober geïnstalleerd als lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

De Auteur, driemaandelijks tijdschrift, september 2012, 16 p., ill.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche