Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
26 mars 2010 5 26 /03 /mars /2010 22:31

Exit11 stelt 'Featuring' voor: een nieuwe cyclus tentoonstellingen waarbij een kunstenaar de mogelijkheid krijgt om anderen, gekozen uit zijn netwerk volgens plastische, filosofische of andere criteria, uit te nodigen.

De cyclus gaat van start met Luc Fierens, die zes Italiaanse kunstenaars uitnodigt die allen een zekere affiniteit vertonen voor communicatie en de verhouding tussen woord en beeld in de hedendaagse kunst: Sarenco, Linda Pelati, Sara Giordani, Veronica Bellei, Angelo Ricciardi, Emmanuele Benedetti.

Fierens.jpgLuc Fierens: Double Life


Ook A Book About Death staat op de affiche, een samenwerkingsproject van de Amerikaanse kunstenaar Matthew Rose voor de Emily Harvey Foundation in New York, waar de originele tentoonstelling in september 2009 plaatsvond. Ongeveer 500 kunstenaars stuurden kunstwerken in in de vorm van postkaarten op om een ongebonden boek over de dood te creëren. Dit project wil vooral een eerbetoon brengen aan de geestelijke vader van de communicatiekunst “mail-art”, Ray Johnson die zich van het leven benam in 1995 en aan Emily Harvey (1941-2004), de legendarische galeriste die fluxus promootte in New York en Venetië. Dit collectief project is een reizende expo, een process dat door de deelnemers kan worden voortgezet en getoond. De expo was onlangs te zien in het Mube van São Paulo en de volledige set postkaarten bevindt zich in de vaste collectie van het MoMa te New York. Belgische deelnemers waren o.a. Sara Bosmans en Luc Fierens.


De tentoonstelling “Luc Fierens & Reseau/Rete” loopt tot 27 juni en is vrij toegankelijk op zaterdag en zondag van 10 tot 18 u of op afspraak van maandag tot en met vrijdag. De vernissage vindt plaats op zondag 11 april vanaf 15 uur.

Vanaf morgen zullen de deelnemers aan deze merkwaardige tentoonstelling hier een per een voorgesteld worden.

EXIT11

Château de Petit-Leez

rue de Petit-Leez 129

B 5031 Grand-Leez

www.exit11.be


Over Luc Fierens op deze blog:

http://mededelingen.over-blog.com/article-poesia-visiva--henri-floris-jespers---luc-fierens-in-gierik-37210881.html

http://mededelingen.over-blog.com/article-poesia-visiva--henri-floris-jespers-over-luc-

http://mededelingen.over-blog.com/article-21840136.html

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche