Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
18 février 2011 5 18 /02 /février /2011 07:25

 

Bozar.jpg

Na een Amerikaanse toernee is Luc Tuymans te gast met zijn eerste overzichtstentoonstelling in België. De retrospectieve is een coproductie met het San Francisco Museum of Modern Art en het Wexner Center for the Arts, The Ohio State University, Columbus en loopt in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel tot 8 mei. Curators Madeleine Grynztejn en Helen Molesworth aarzelden niet Tuymans, die deze week uitvoerig aan bod komt in Humo en Knack, te bestempelen als 'the most important painter of the world'...

Tijdens de vernissage, gisterenavond, bracht gastheer minister van Staat burggraaf Etienne Davignon ootmoedig in herinnering hoe Luc Tuymans hem tijdens een etentje beslissend raad gaf hoe zijn functie van voorzitter van het Paleis voor Schone Kunsten in te vullen.

Tussen het zeer talrijk opgekomen publiek: Geert Blanchart, Herman van den Boom, Jan De Cock, Bert Danckaert, Frank Demaegd, barones Mia Doornaert, Marie-Jeanne Dypréau, Liesbeth Gruwez, Paul Ilegems, Henri-Floris Jespers, Kris Kenis, Luc en Thierry Neuhuys, Adriaan Raemdonck, minister Joke Schauvliege, Jan Scheirs, Bruno Sluydts, Gerd Segers en Willy Vandenbussche.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche