Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
20 juin 2010 7 20 /06 /juin /2010 13:34

 

Zaterdag 19 juni werd in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk op de Antwerpse Linkeroever een tentoonstelling geopend met werk van grafica Veerle Rooms met als titel “ Mystiek en Mythe in tekens en schrifturen.” Deze moderne ronde kerk bleek de ideale ruimte voor het oeuvre van Rooms die in haar werk steeds op zoek is naar tekens die de mens heeft achtergelaten vanaf de oertijd.

Veerle.jpg

Veerle Rooms

Op haar vele reizen van Zuid Europa tot Zuid Amerika, van Japan tot de Verenigde Staten, van Australië tot Nieuw Zeeland en Siberië, overal vond zij sporen van mythes en verhalen in schrifturen en tekens. Het XVIeeeuwse houten Mariabeeld werd voor haar de “oermoeder” die haar op het spoor zette in haar zoektochten naar de oude verhalen , godsdiensten, sagen enz.

PeterHolvoet.jpg

Peter Holvoet-Hanssen

Stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen trachtte op de hem eigen prettig gestoorde en licht chaotische wijze zijn enthousiasme voor het werk van Veerle op het publiek over te brengen.

Naude.jpg

Charles-Pierre Naudé

De Zuid-Afrikaanse dichter Charles-Pierre Naudé, die Veerle leerde kennen op een van haar vele reizen, las een ontroerend gedicht waarvan het thema aansloot bij de tentoonstelling.

Organist.jpg

Jos D'hollander

Beiaardier en organist Jos D’hollander vertolkte op het orgel enkele sublieme muzikale pareltjes van Oscar Van Durme (leerling van Edgard Tinel), Flor Peeters en Lode DeVocht (in Antwerpen “de schone Louis” genoemd).

WillemPerson.jpg

Leo de Ley en Joke van den Brandt

Segers.jpg

Joke van den Brandt en Gerd Segers

JvdB

Partager cet article
Repost0

commentaires

M
<br /> De mystieke wereld bestaat uit verschijnselen die ons naar onze essentie leiden. Een mystieke ervaring moedigt ons aan om onze unieke gevoeligheid te ontdekken. Het verbindt ons met het universum<br /> en bepaalt in zekere zin onze rol in de wereld. Elke mystieke ervaring is een stap die ons in staat stelt onze missie te herkennen. Het verlangen diep in ons dat ons stuwt om te worden wie we<br /> werkelijk zijn. Als antwoord op uw tweede vraag: Het zijn niet de externe omstandigheden die bepalen hoe we onze ervaringen beleven maar ons bewustzijnsniveau. Verschillende mensen kunnen dezelfde<br /> omstandigheden heel anders ervaren afhankelijk van hun vermogen om bewust te zijn van de diepere betekenissen van wat zich in hun leven afspeelt. -Alex Mero<br /> <br /> <br />
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche