Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
11 mars 2010 4 11 /03 /mars /2010 11:08

JanScheirs.jpg(c) Frans Piessens

Vanavond presenteert Jan Scheirs zijn recente werken: Mythisch & Burlesk: Belgisch. De tentoonstelling wordt om 20 uur geopend door Henri-Floris Jespers en Philip Heylen, schepen van Cultuur. U bent vanaf 19 u welkom.

Wie vertrouwd is met het werk van Jan Scheirs (°1973) en zijn evolutie wat gevolgd heeft , zal misschien bij een eerste oogopslag geneigd zijn nieuwste reeks te bestempelen zoniet als een breuk, dan toch als een keer(punt), als een (verrassende) wending in het oeuvre van de kunstenaar, zowel qua compositie als chromatiek. “Ik ben regisseur en acteur van mijn schilderijen”, aldus Jan Scheirs in een interview met Connexion – en hij bewijst dit nu ten overvloede.

De in alle opzichten verrassende tentoonstelling van het jongste werk van Jan Scheirs werd geconcipieerd als een geheel met epische allures. Het is net of een gordijn opgehaald wordt: “Kijk, zie eens wat we hier hebben!” Het Toneel van de Wereld...

Frans-Piessens-Atelier-Scheirs---01.jpg

(c) Frans Piessens


Tot vanavond 20 uur rust er een embargo op de reproductie van de reeks Mythisch & Burlesk: Belgisch. Ik hou mij daar dus aan en publiceer hier slechts twee atelierfoto's, met dank aan Frans Piessens. Meer in de volgende afleveringen.

Henri-Floris JESPERS

The Doorbell Gallery,

Gierstraat 7 te Antwerpen

Deuren: 19 u.

Opening: 20 u

www.scheirs.com

 


 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche