Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
28 juin 2013 5 28 /06 /juin /2013 18:41

 

De-GeelZucht-ploeg.-Van-links-naar-rechts-Frank-Pollet--Wil.JPG

De GeelZucht-ploeg. Van links naar rechts Frank Pollet, Willie Verhegghe,

Fleur De Meyer, Bert Bevers en Miel Vanstreels

 

Voor het vierde jaar op rij volgt de blog GeelZucht  op poëtische wijze de Tour de France op de voet: de deelnemende dichters verplichten zich om ten laatste om 19.00 uur een vers vers over de etappe van die dag online te plaatsen. GeelZucht  is een project van Frank Pollet, die zelf voor de vierde keer meedoet. In 2010 kreeg hij de medewerking van Patrick Cornillie, Norbert De Beule, Paul Rigolle en Willie Verhegghe, in 2011 die van Patrick Cornillie, Norbert De Beule, Sylvie Marie en Paul Rigolle. Vorig jaar bestond de ploeg uit Yella Arnouts, Bert Bevers, Patrick Cornillie, Frank Pollet en Willie Verhegghe. Het GeelZucht-team dat morgen uit de startblokken schiet bestaat uit de ‘debutanten’ Fleur De Meyer en Miel Vanstreels en de ‘veteranen’ Bert Bevers, Frank Pollet en Willie Verhegghe.

Na afloop van La Grande Boucle verschijnen de gedichten die op de blog werden geplaatst, aangevuld met van iedere dichter een ongepubliceerd werk, in boekvorm. GeelZucht IV wordt op zondag 18 augustus aanstaande voorgesteld in het Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV) in Oudenaarde.

De blog is overigens altijd online, maar slechts in de periode van de Ronde van Frankrijk ‘in werking’. Bijdragen van gastdichters zijn van harte welkom.

Zie: www.geelzucht.wordpress.com

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche