Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
10 novembre 2013 7 10 /11 /novembre /2013 11:49

Violiste, Tatiana Samouil en pianiste Irina Lankova zijn twee top musici. Met werk van Tchaikovsky, Bartok, De Sarasate, Saint-Saëns en Kreisler brengen zij in Love2Arts Gallery op zaterdag 16 november virtuoze pareltjes uit het romantisch repertoire.

Tatiana-Samouil--2-.jpg

Tatiana Samouil

Tatiana Samouil werd in Sint Petersburg in een muzikale familie geboren. Zij begon op haar zesde viool te studeren. Op haar negende maakte ze haar debuut bij het Nationaal Symfonie Orkest van Moldavië waarna ze in Moskou aan het Tchaikovsky Conservatorium in de leer ging bij Sergey Fatkulin en Maya Glezarova.

Haar masterdiploma behaalde ze aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Igor Oistrakh. Ze vervolledigde haar studies bij José Luis García aan het Escuela Superior de Música Reina Sofíate Madrid.

In 2002 werd ze derde op The International Tchaikovsky Competition. Ze werd eerste op de prijs Henry Vieuxtempsen de Tenuto Competitions. Verder nam ze deel aan de Michael Hill, deJean Sibeliusen de Koningin Elisabeth wedstrijd.

Als soliste trad zij wereldwijd met verschillende orkesten op: het Fins Symfonisch Radio Orkest, het Kamerorkest van Toulouse, het Auckland Filharmonisch Orkest en het Orquestra Metropolitana de Lisboa, het Russisch Nationaal Orkest en het Symfonisch Orkest van Sint Petersburg. In ons land werkte zij samen met het Nationaal Orkest van België en het Brussels Filharmonisch Orkest.

Als een gedreven kamermuzikante werkte zij regelmatig samen met Gérard Caussé, Augustin Dumay, Frans Helmerson, Katia and Marielle Labèque, en Sonia Wieder-Atherton. Zij nam deel aan het Festival van Mentonin Frankrijk en het LudwigsburgerSchlossfestspielein Duitsland.

Haar debuut cd met de volledige opname van de viool sonates van Prokofiev dateert van 2006. Deze was goed voor vijf sterren bij Diaposon in Frankrijk.

In 2009 werd zij gevraagd voor de opname van het “Aymara” vioolconcerto van Luis Gianneo. Het werd een unieke samenwerking van het platenlabel Sonymet het Argentijns Salta Symfonisch Orkest.

Tatiana speelt op een Stradivariusuit 1714 die ooit eigendom was van de legendarische Fritz Kreisler. Sinds 2010, speelt ze eveneens op een prachtige moderne viool die Christian Bayon speciaal voor haar heeft gebouwd. Tatiana Samouil woont in België en doceert aan de Artesis Hogeschool Antwerpen.

Irina-Lankova.jpg

Irina Lankova

Irina Lankova is gezegend met een uitzonderlijk muzikaal gevoel. Geboren in Rusland, studeerde ze eerst in Moskou bij Irina Ternchenko, Vladimir Tropp en Lev Naumov, de opvolger van de legendarische Heinrich Neuhaus. Aan de vermaarde Gnessin Muziekschool studeerde zij af met de hoogste onderscheiding. Aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel studeerde zij bij Evgeny Moguilevsky en Vitaly Margulis waar zij haar Eerste Prijs eveneens met de hoogste onderscheiding behaalde. Zij is een van de weinige jonge musici die muzikaal door Vladimir Ashkenazy persoonlijk wordt begeleidt. Irina Lankova woont in België waar zij haar carrière als soliste begon op het Festival Midi-Minimes, het Festival de Wallonie, Europalia-Russiaen op de Rencontres Internationalesd'Enghien.Als soliste speelde zij met vele orkesten waaronder het Moskou Kamer Orkest, de Nijnij Novgorod Philarmonic en het Novosibirsk Symfonisch Orkest.

Irina Lankova’s eerste CD (2004) met werk van Rachmaninov en Liszt kon in de Belgische pers op veel belangstelling rekenen. Haar tweede CD (2006) "Alexander Scriabin - from Romantic to Mystic" kreeg uitstekende internationale recensies.

In Februari 2008 verscheen haar derde cd met de mooiste pianowerken van Frederic Chopin. In juli van hetzelfde jaar debuteerde ze in Wigmore Hall (GB). Sindsdien werd zij regelmatig gevraagd in St Martin-in-the-Fieldste London. In 2009 werd Irina Lankova een van ‘the elite worldwide Steinway Artists’ zoals de grote Rachmaninov.

Sinds 2012 verzorgt Lankova de Master Classes van de Académie Internationale d'Éin Nice.

Affiche16112013.jpg

Dit uniek en virtuoos recital wordt georganiseerd door de v.z.w. Sorodha, de afkorting van de Société Royale d’ Harmonie te Antwerpen

Zaterdag 16 november, Love2Arts Gallery, Desguinlei 90, 2018 Antwerpen

Tickets: 10 € / –12j gratis.

Vanaf 18u wordt u voor slechts 15 € in het restaurant Opus4 een concertschotel aangeboden. Graag reserveren op 0498 30 60 10

Frank DE VOS

Nuttige links:

www.tatianasamouil.com

www.irinalankova.com

http://sorodha.be/

http://www.facebook.com/Sorodha1814

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche