Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
28 septembre 2012 5 28 /09 /septembre /2012 04:52

 

SimoneLenaerts.jpg

Voor haar derde, op biografische en historische feiten gebaseerde roman De onvervangbare liet Simone Lenaerts (°1947) zich inspireren door de kampervaringen van haar familieleden:

Ik laat zien wat er gebeurt met mensen als ze van de ene op de andere dag uit een gewoon, kleinburgerlijk beschermd milieu worden gerukt en in de maalstroom van de ergste verschrikkingen terechtkomen.

De onvervangbare werd donderdag 27 september voorgesteld in Villanella, het gebouw van de voormalige Studio Herman Teirlinck, dat werd aangekocht door de Provincie Antwerpen en in erfpacht gegeven aan vzw Villanella.

Prof. dr. Dirk Verhofstadt nam de laudatio voor ziin rekening, fragmenten uit de roman werden gelezen door Peter van den Eede en Anneke de Keersmaeker, cellist Roel Dieltiens speelde stukken van Benjamin Britten, Sofia Gubaidulina en György Ligeti. Uitgever Nederlandse fictie en non-fictie bij De Geus Sander van Vlerken rondde de feestelijke presentatie af.

Tussen het publiek: Dr Jean de Crée, Marleen de Crée-Roex, Henri-Floris Jespers, Pruts Lantsoght, Dr Jan Maniewski, Guy Mortier, Gerd Segers en Herman Selleslags.

SimoneCOVER.jpg

 

Simone LENAERTS, De onvervangbare, Breda, De Geus, 2012, 377 p., 22,50 €. Omslagontwerp en -illustratie: Jan Vanriet i.s.m. Thomas Soete.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche