Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
8 août 2012 3 08 /08 /août /2012 09:12

 

hubertvanlier.png

Hubert Van Lier

Naar aanleiding van de twee (veelgelezen blogs) over het tijdschrift Serial Thriller ('over en voor misdaadliteratuur') heeft Hubert Van Lier, oud-voorzitter van het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs (GVM), mij vriendelijk gevraagd mijn lezers te melden dat hij in tegenstelling tot wat ik in een vorige post schreef geen medewerker is van het besproken tijdschrift.

Ik ontving de jongste aflevering van Serial Thriller ter recensie. Daarin staat te letterlijk lezen:

'Onze onvermoeibare medewerker en excellente misdaadschrijver Hubert Van Lier is er in geslaagd een nieuwe vereniging voor Vlaamse misdaadauteurs op te richten, onder voorzitterschap van Christiaan De Coninck.'

Hubert Van Lier dient dus in eerste instantie een rechtzetting te vragen van Serial Thriller.

Hier alvast de mededeling van Hubert Van Lier:

'Via omwegen heb ik vernomen dat u nogal wat aandacht aan Serial Thriller schenkt en erook nog een leuke tekst van Soethoudt aan toevoegt. In dat verband zou ik u en uw lezers willen melden, dat ik geen medewerker van DDL ben en enkel vorig jaar heb meegewerkt aan de John Vermeulenprijs omdat ik John persoonlijk kende en ook omdat Toneelfonds Janssens de wedstrijd steunde. Ik neem trouwens ook afstand van alle insinuaties en scheldpartijen in Serial Thriller ten aanzien van andere mensen.'

*

De Mededelingen van het Centrum voor Documentatie en Reëvaluatie hebben al tien jaar aandacht gevraagd voor de misdaadliteratuur als volwaardig literair genre. Uiteraard hebben we hier (en in het tijdschrift) nauwlettend bericht over de talrijke helaas vergeefse pogingen om een slagvaardige vereniging van misdaadauteurs te bestendigen. Na het voorzitterschap van Bob Mendes en Hubert Van Lier verwierf de vereniging rechtspersoonlijkheid onder het voorzitterschap van Mieke de Loof. Na zich een aantal jaren ingezet te hebben, verkoos De Loof zich geheel aan haar eigen werk te wijden. De leiding werd dan overgenomen door Jeroen Kuypers (a.k.a. Max Moragie). Uiteindelijk oordeelde hij dat er te weinig belangstelling was vanwege de leden om verder te gaan (aldus letterlijk meegedeeld) en besloot de v.z.w. op te doeken.

Nu wordt er dus een zoveelste poging ondernomen om de krachten samen te bundelen (of is dat ook een loze bewering van Serial Thriller?).

Was het niet eenvoudiger geweest een nieuw bestuur te verkiezen?

Vandaar de hier verschenen louter informatieve berichtgeving, gebaseerd op gedocumenteerde stukken, niet op roddels....

Bovendien kan ook nog de geschiedenis opgerakeld worden van een vorig tijdschrift van Danny de Laet, Moord & Brand....

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche