Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
8 juin 2011 3 08 /06 /juin /2011 04:59

HVB-Stadsdichter-ter-zee.jpg

Stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen presenteert op dinsdag 14 juni zijn tiende Stadsgedicht. Het gedicht Scheldeduikerwordt in een ontwerp van Jelle Jespers op het schip Festina Lenteaangebracht. Ter gelegenheid van de inhuldiging vaart de boot op dinsdag 14 juni uit vanaf het Willemdok met een door de Stadsdichter samengesteld poëzieprogramma, dat de prelude vormt van het Felix Poetry Festival in het FelixPakhuis.

Op dinsdag 14 juni stelt Peter Holvoet-Hanssen zijn tiende Stadsgedicht voor. De Antwerpse Stadsdichter maakt er opnieuw iets bijzonders van. Het gedicht Scheldeduikerwordt in een ontwerp van Jelle Jespers op de boeg van het schip Festina Lenteaangebracht.

De Stadsdichter maakt van de voorstelling van het nieuwe Stadgedicht een waar feest. De Festina Lente vaart om 20 uur vanaf het Willemdok uit met aan boord de Stadsdichter en zijn poëtische vrienden. Peter stelde een volledig poëzieprogramma samen. De avond vormt zo een prelude op het poëziefestival ‘Felix Poetry Festival’ op 15 en 16 juni in het FelixPakhuis.

Poëzieprogramma ‘op de Schelde’

Stadskoor Maanstemmerverwelkomt alle opvarenden aan de kade bij de Festina Lente. De Friese dichterTsjêbbe Hettingabrengt speciaal voor deze gelegenheid een toepasselijke keuze uit zijn dromerige gedichten. Bart Plouvierserveert poëtische zee- en havenvertellingen, iets wat de Antwerpse oud-matroos met de zee als belangrijke inspiratiebron als geen ander kan. Peter Flynn, een ‘Ierse Belg’, zorgt voor een verrassende literaire noot en Les Musicauxen Roland van Campenhoutstaan garant voor sfeervolle muzikale entr’actes in het teken van het water en de haven.

Praktisch

Locatie: Willemdok, Antwerpen (Bordeauxstraat)

Aanvang: 19.30 uur. De boot vertrekt om 20 uur stipt!

Terugkomst Willemdok: 22 uur

Prijs: 5 euro

Tickets online via www.felixpakhuis.nu/ www.infocultuur.be

  • tel. 03 338 95 85 of aan de balie bij Info Cultuur (Grote Markt 13, 2000 Antwerpen)

Informatie Felix Poetry Festival 2011
www.antwerpen.be/boekenstad

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche