Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
2 novembre 2014 7 02 /11 /novembre /2014 22:28

 

Rudy-Witse-70--1-november-2014--foto-Bert-Bevers-.JPG

Rudy Witse ( foto: Bert Bevers)

In De Zwarte Panter aan de Hoogstraat in Antwerpen werd zaterdagavond 1 november gevierd dat de dichter Rudy Witse (die in 1966 in die hoedanigheid en onder die naam, bij Monas, debuteerde met Raming), in het dagelijks leven Willem Houbrechts (Hij was in datzelfde dagelijks leven maar dan vroeger onder meer producer van Radio 2 Antwerpen) 70 jaar werd. Bij deze feestelijke gelegenheid trakteerde hij zijn vrienden op de bundel Vensters. Al de tweede keer (Hij deed zulks eerder bij zijn 65steverjaardag met Mijn Plekken) dat hij een verzameling gedichten gratis ter beschikking stelde. Vensters bevat 21 gedichten bij 21 kunstwerken (onder meer) die Witse in die zeven decennia tot nu toe inspireerden. Daaronder De slag bij San Romano van Paolo Uccello, De zeven sacramenten van Rogier Van der Weyden, De tuin der lusten van Jeroen Bosch, Wandelaar boven een zee van mist van Caspar David Friedrich, de Fontein van Marcel Duchamp en De ingepakte Rijksdag van Christo. Om maar aan te geven dat hij niet gefixeerd is op De Oudheid. En dat in een oplage van 70 genummerde en gesigneerde exemplaren. De jarige dichter werd verrast met een Liber amicorum,  dat sub rosa bleek samengesteld onder auspiciën van zijn vrouw Mick De Wachter en zijn jarenlange (sedert 1962!) vriend Tony Rombouts (voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen – van het tweetal verscheen twee jaar geleden een poëtische tweespraak onder de toepasselijke titel Duogedichten) en diens vrouw Niki Faes. Hij was er bijzonder blij mee.

Op-het-podium-v.l.n.r.-Niki-Faes--Tony-Rombouts--Mick-De-Wa.JPG

Van l. naar r.: Niki Faes, Tony Rombouts, Mik De Wachter en Rudy Witse (foto:Bert Bevers)

Onder de aanwezigen uiteraard heel wat mensen die een bijdrage aan dat Liber amicorum hadden geleverd zoals Marc Andries, Fernand Auwera, Hélène Ballings, Camilia Blereau, Nora Brahm, Greta Coppens, Dré Donders, Jos Geens, René Hooyberghs, Maartje Houbrechts, Dirk Jacobs, Frans Neels, Sonja Nys, Dirk Peleman, Staf Schoeters, Walter Simons (met stok vanwege nieuwe knie), Robert Vandemeulebroucke, Adriaan Raemdonck, Walter Van Geyt, Patrick Van Gompel en Fred Van Hove.

Bert BEVERS

 

WitseRaming.jpg

Wie een abonnement neemt op de elektronische editie van de CDR-Mededelingen(6 € per maand, twee afleveringen) krijgt (zolang de voorraad strekt) gratis een exemplaar van het debuut van Rudy Witse als dichter, Raming(voorjaar 1966, 250 genummerde exemplaren in een lay-out van Jan Verhaert, 40 p., genaaid, met flappen.) Exemplaren kunnen afgehaald worden ter redactie, Marialei 40 te Antwerpen of worden (mits betaling van de verzendkosten) per post verzonden. Contact: hfj@skynet.be.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche