Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
20 octobre 2013 7 20 /10 /octobre /2013 01:58

 

een-volle-Minard.jpg

Gent, vrijdagavond. Veel belangstelling voor de presentatie van De Bruiden, de nieuwe bundel, tevens bloemlezing, van Roel Richelieu Van Londersele. Ruim 200 aanwezigen, en toch blijft de Minardschouwburg de intimiteit van een boudoir behouden.

Sylvie Marie en Charles Ducal lazen een paar gedichten uit de bundel, gevolgd door een gedicht uit eigen korf. Gitarist Juan de Granero speelde twee tango's, en toen was het de beurt aan Lies van Gasse. Lies af en Delphine Lecompte op. Na haar passage opnieuw muziek. Katrien Van Zeir en haar vaste muzikanten, geparkeerd in parking Bramble and Rose. Heel mooie covers wisselt ze af met eigen songs in het Engels.

guido-lauwaert2.jpg

Dan was het de beurt aan Guido Lauwaert om de combi bundel en bloemlezing open te snijden en de inhoud ervan toe lichten. Zijn gedreven laudatio stond hier al te lezen vrijdagavond te lezen:

http://mededelingen.over-blog.com/article-guido-lauwaert-over-roel-richelieu-van-londersele-120649852.html

 

roel-richelieu-v-l.jpg

Tot slot kwam Roel Richelieu Van Londersele aan het woord, een bekwame voordrager wiens tempo en tonaliteit de toeschouwer tot aandachtig luisteren dwingt.

Foto's: (c) Keoon

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche