Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
11 octobre 2013 5 11 /10 /octobre /2013 00:36

 

Roel.jpg

Op 18 oktober om 20 uur wordt in de Minardschouwburg te Gent De bruiden van Roel Richelieu van Londersele voorgesteld. De bruiden (Gedichten 1973 – 2013) bevat een complete nieuwe bundel én is ook een terugblik, een verzamelbundel die een overzicht geeft van het oeuvre van Roel Richelieu Van Londersele over de periode van 1973 tot en met nu. De bruiden is dus oud en nieuw tegelijk.

Roel Richelieu Van Londersele (° Ninove, 1952) studeerde Germaanse filologie in Gent (hij schreef zijn eindverhandeling over Marcel van Maele). Hij gaf hij het literaire tijdschrift Koebel uit, waarin zijn belangrijkste tijdgenoten debuteerden (Luuk Gruwez, Miriam Van hee en Eriek Verpale). In 2003 werd hij benoemd tot eerste Gentse stadsdichter. Gedichten van hem werden opgenomen in talrijke bloemlezingen en hij ontving diverse literaire prijzen zoals de premies van de Poëziedagen te Deurle en van de provincie Oost-Vlaanderen. Verder won hij ook de prijs van de Vlaamse Club Brussel, de Prijs voor Literatuur van de Stad Gent en de Louis Paul Boonprijs. Vorig jaar kreeg hij de Melopeeprijs voor het gedicht 'Alzheimer' verschenen in Het Liegend Konijn.

Naast poëzie publiceerde Roel Richelieu van Londersele ook verhalen en romans. Als 'Londersele' (dat was even mode, denk aan 'Aspe', 'Deflo' of 'Boudens', die ondertussen hun voornaam wel opnieuw gebruiken...) publiceerde hij bij Manteau drie thrillers: Onzichtbaar (2004), Het Laatste Lijk  (2006) en De vernietiging van Einstein  (2008).

*

De nieuwe uitgave is de bekroning van veertig jaar dichterschap. Het boek wordt voorgesteld door auteur, columnist, acteur, bloemlezer en organisator Guido Lauwaert. Vier bevriende dichters lezen elk twee van hun favoriete gedichten uit het poëzieoeuvre van R. R. Van Londersele en één eigen gedicht met een link: Charles Ducal, Delphine Lecompte, Sylvie Marie en Lies van Gasse. 

 

Minardschouwburg, Walpoortstraat 15, 9000 Gent

De toegang is gratis maar wel graag vooraf een bericht van aanwezigheid: mail of bel naar Boekhandel Walry: paul.luyten@walry.be of 09 222 91 67

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche