Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
31 janvier 2013 4 31 /01 /janvier /2013 18:28

RIKexlibris.jpg

In de jongste aflevering van de Mededelingen van het C.D.R. wordt ruime aandacht besteed aan het overlijden van Rk Lanckrock, Jacques Vandersichel en Thierry Deleu.

Mevr. Ilse Neuenkirch signaleert mij dat Rik Lanckrock op 20 september overleed, en niet op 26 september. De verkeerde datum is via 'Gent Literair', een voortreffelijke en betrouwbare site, op het internet verspreid. De afscheidsplechtigheid en asverstrooiing vond plaats op 27 september in het crematorium in Lochristi.

Ik dank mevr. Ilse Neuenkirch voor de rechtzetting en publiceer hierna haar getuigenis.

HFJ.

 

In memoriam Rik Lanckrock

RIKjubileum.jpg

Als overtuigde vrijdenker en vrijmetselaar verleende hij o.a. tot 2011 zijn medewerking aan het vrijzinnige tijdschrift voor Oost-Vlaanderen De Geus met bijdragen over humanisme en magisch realisme. Vrijmetselarij was voor Rik Lanckrock, zoals hij schrijft in het Jubileumboek voor zijn 70steverjaardag, “een houding, een filosofische ingesteldheid, een rijkelijk met zinrijke symbolen geladen ideologie die belangrijk is voor mijn bestaan en mijn samenleven met anderen.”

Alhoewel hij zichzelf graag een essayist noemde, heeft hij ontroerende dichtbundels geschreven, tussen harde kritiek op de wantoestanden in de wereld en de menselijke tekortkomingen en de uitdrukkingen van zijn melancholisch karakter.

In zijn dagboekachtige ”Dagdagelijkse Overwegingen”, die hij tot voor enkele maanden volhield, hekelde hij, steeds het nieuws van de dag volgend, de onbenulligheid en oppervlakkigheid van de moderne mens en maatschappij.

Toen zijn gezondheid achteruitging, trok hij zich terug in zijn appartement, dat hij zijn “gevangenis zonder tralies” noemde. Wanneer zijn gezondheid hem niet meer toeliet om te schrijven, was dat een drama voor de woordmens, die Lanckrock was. Na de zomer verslechtte zijn toestand snel en uiteindelijk besliste Rik, dat het genoeg geweest was.

Ilse NEUENKIRCH

Partager cet article
Repost0

commentaires

D
Het spijt me dat ik je tijd nam, mijn naam is Déborah Stéphane i van de Avenue du port België. Mijn leven was verpest toen mijn man me wegstuurde van ons huis, na 17 jaar zijn we samen geweest. Ik was verloren en hulpeloos na zoveel manieren geprobeerd te hebben om mijn man terug te laten nemen. Op een dag op mijn werk was ik afwezig zonder te weten dat mijn baas mij belde en me vroeg wat er met mijn familie aan de hand was, ik vertelde hem dat mijn man me naar huis stuurde en hij vertelde me dat dat geen probleem is. Ik heb nooit begrepen wat hij bedoelde met te zeggen dat het geen probleem is om mijn man terug te krijgen, hij zei dat hij een spreuk gebruikte om zijn vrouw terug te krijgen toen ze hem verliet voor een andere man en nu zijn ze samen tot nu en in het begin was ik geschokt om te horen dingen zoals die van mijn baas en hij heeft ook de betovering om je deze baan te laten zien. Toen gaf hij me een e-mailadres doctorigbinovia93@gmail.com aan de tovenaar die hem hielp zijn vrouw en zijn werk terug te krijgen. Ik had nooit gedacht dat dit zou werken, maar ik had geen andere keus dan in contact te komen met de spreekwoordelijke die ik deed, en hij bad voor mijn informatie en dat mijn man hem liet spellen en ik stuurde hem de details, maar na twee dagen riep Stéphane ik dat mijn man kwam om me te vragen wat hij zou doen om me terug te krijgen, ik geloofde het nooit omdat het precies goed was als een droom, en ik moest naar mijn moeders huis gaan en tot mijn grote verbazing ging mijn man voorin zitten van mij en vroeg om vergeving dat hij mij en de kinderen thuis wilde hebben, dus gaf ik Drigbinovia een conventie over mijn plotseling veranderende echtgenoot, en hij maakte me duidelijk dat mijn man van me zal houden tot het einde van de wereld, dat hij zal me nooit verlaten. WOW ik en mijn man zijn weer bij elkaar en we doen dingen samen nu hij me gelukkig maakt en doet wat hij doet als een man zonder problemen, dankzij Drigbinovia. Als je hulp nodig hebt met betrekking tot het huwelijk, neem dan contact op met Drigbinovia voor assistentie. Je kunt hem ook bereiken via WhatsApp hem op +2348144480786 Hij is een vertrouwd man.
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche