Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
31 mars 2010 3 31 /03 /mars /2010 18:35

Tommissen

 

Vandaag vind ik de bibliografie van dr Piet Tommissen (°1925) in de bus. Hij promoveerde in Antwerpen (UFSIA, thans UA) en doceerde aan de EHSAL (Brussel) en het LUC (Diepenbeek). In wetenschappelijke kringen geldt hij als een kenner van leven en werk van Vilfredo Pareto, Carl Schmitt en Georges Sorel. Hij gaf gastcolleges aan de universiteiten van Leuven, Parijs, Bonn, Rome, Athene, en nam aan binnen- en buitenlandse colloquia deel. Naast zijn talrijke publicaties gaf hij de reeksen Eclectica (Brussel; 1970-1001: 85 delen) en Schmittania (Berlijn; 8 delen) uit. Hij was (en is) medewerker aan tijdschriften in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland en in eigen land. In Mededelingen van het CDR publiceerde hij een aantal belangrijke bijdragen, o.m. over de wet van Brück, Rabindranath Tagore, Otto Gross, Ernst Jünger, Isidore Isou en Elsa Darciel.

De 87 p. tellende bibliografie (een uitgave van Apsis NV te La Hulpe) werd samengesteld en (boeiend) ingeleid door dr Koenraad Tommissen, professor in Management Consultancy in Brussel en Vietnam.

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

W
<br /> De heer Piet Tommissen was mijn promotor toen ik studeerde aan het LUC te Diepenbeek. Ik behoud een zeer fijne herinnering aan deze zeer belezen man.<br /> <br /> <br />
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche