Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
22 avril 2010 4 22 /04 /avril /2010 23:31

 

Vandaag werden genodigden vergast op de preview van de 28ste editie van ArtBrussels. De Brusselse kunstbeurs trekt ieder jaar een internationaal publiek aan van professionals, verzamelaars en liefhebbers van hedendaagse kunst. In twee expohallen aan de Heizel zijn duizenden werken van honderden nationale en internationale kunstenaars te zien (en te koop uiteraard).

De beurs is zoals gebruikelijk onderverdeeld in drie zones. ‘Art Galleries’ brengt galerieën samen met naam en faam zoals het gerenommeerde Air de Paris, Johann König Gallery (Berlijn), Hauser & Wirth (Zürich en Londen) of Gladstone Gallery (New York en Brussel). De tweede zone, ‘Young Talent’, is gereserveerd voor organisaties die in de eerste plaats opkomende kunstenaars promoten. ‘First Call’ groepeert tot slot galeries die voor de eerste keer deelnemen en daartoe geselecteerd werden door het First Call Committee, en waartoe onder meer Seventeen Gallery uit Londen, Faría Fábregas uit Caracas en het Berlijnse Lüttenmeijer behoren.

De Antwerpse galerie De Zwarte Panter neemt traditioneel aan de beurs deel, dit jaar met werk van Nick Andrews, Fred Bervoets, Michel Buylen, Benjamin Demeyere, Etienne Desmet, Dr. Hugo Heyrman, Guy Leclercq, Frank Maieu, Pjeroo Roobjee, Herman Selleslags, Jan Vanriet en Ysbrant.17.

De Brusselse galerist Xavier Hufkens toont een verbluffende Willem de Kooning, een houtskool op kalkpapier uit 1981 en exposeert nieuw werk van David Altmejd (°1974) die de Canadese inzending voor de Biënnale van Venetië in 2007 verzorgde.

De Parijse galerie lof 19 (c/o Suzanne Tarasieve) brengt een solo project Neal Fox & Le Gun, 'The unknown room', met werk van Chris Bianchi, Bill Bragg, Neal Fox, Stephanie von Reiswitz en Robbert Rubbish.

ArtBrussels werd gepromotoot als “als een van de meest spraakmakende internationale kunstbeurzen van het komende seizoen”... Tja, een gevarieerde mix van jong talent en gevestigde waarden, inderdaad, maar al bij al vooral braaf en overweldigend saai. Wie op verrassingen hoopt of uitbarstingen van nieuwe creativiteit verwacht, zal ongetwijfeld ontgoocheld naar huis keren. ArtBrussels brengt wel een zelfbevestigend en overzichtelijk beeld van de voorbije, makke jaren.

Tussen de talrijke aanwezigen op de preview noteerde de CDR-correspondent ter plaatse Tyr Baudouin, Jan de Cock (met zijn twee kinderen), Wim Delvoye, Neal Fox, Robert Lowet de Wotrenge, Adriaan Raemdonck en Jan Scheirs.

Van 23 tot en met 26 april. Openingsuren: 12 tot 19 u.

www.artbrussels.be

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche