Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
9 septembre 2013 1 09 /09 /septembre /2013 05:14

 

Peter-Franssen-4.jpg

Liefhebbers van grafiek die houden van een kraakheldere lijnvoering en hier en daar een smaakvolle inkleuring doen er verstandig aan een kijkje te gaan nemen in het gerenommeerde Atelier Jacques Gorus in Antwerpen. Daar is momenteel werk te zien van de graficus Peter Franssen (33) uit Bergen op Zoom (allez: voor de Vlaamse lezers: Bergen-op-Zoom). Dat is een ouderwetsche stielman, die niet tuk is op experimenten maar via zijn etsen simpelweg toont hoe ongelooflijk goed hij kan kíjken. Zijn kleine portretten zijn uiterst trefzeker, en de stadse doorkijkjes die hij vastlegde op verschillende reizen (hij maakte er in onder meer Antwerpen, Bergen op Zoom, Caen, Middelstum, Straßbourg en Tecklenburg) evenzeer een lust voor het oog. Bijzonder gecharmeerd ben ik van zijn Portretten van de dood (minutieuze weergaven van dode dieren als een hommel en een musje). Soms volstaat voldragen vakmanschap. Meer moet dat hier niet zijn.

Peter-Franssen-3.JPG

En, dit moge in sommige ogen irrelevant lijken, een hándschrift kan mij ook bekoren. De elegante manier waarop Franssen zijn grafiek betitelt en signeert geeft zijn werk naar mijn smaak beslist nog een meerwaarde.

www.peterfranssen.nl

Bert BEVERS

 

Grafiek van Peter Franssen, Atelier Jacques Gorus, Venusstraat 52, 2000 Antwerpen. Zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tot en met 29 september.

www.jacquesgorus.be

Peter-Franssen-2.JPG

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche