Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
26 février 2010 5 26 /02 /février /2010 06:27

Lucienne-Stassaert-3.jpg

Lucienne Stassaert

De tentoonstelling in het Herman Teirlinckhuis te Beersel van de veelzijdige Lucienne Stassaert (°1936), die hier onder de aandacht gebracht werd op 15 februari, loopt nog tot 28 maart.

Een unieke gelegenheid om pregnant geconfronteerd te worden met het al te zeer onderschatte plastisch werk van de bekroonde dichteres, romancière, toneelschrijfster en vertaalster.

Een werk van Stassaert werd opgedragen aan de dichter en objectenbouwer Marcel van Maele, die hier al vaak aan bod kwam. Je leest en beluistert het werk “van links naar rechts, als een vertikaal verlopend toetsenbord van hardblauw en tederblauw.”, aldus Roger MJ. De Neef.

InMemoriamMVMaele-27x36-2009.jpg

In memoriam Marcel van Maele


Aan de antipode van het tot in het mystiekerige geëpureerde werk van Lucienne Stassaert staat het uitbundige, leesbare nieuwe werk van Jan Scheirs (°1973), die met zijn nakende tentoonstelling een nieuwe, verrassende weg inslaat (zie de blogs van 11 en 22 februari).

Scheirs.jpg

Jan Scheirs

De tentoonstelling van Jan Scheirs wordt op 11 maart ingeleid door Henri-Floris Jespers en door de Antwerpse Schepen van Cultuur Philippe Heylen (Zie vorige blogs.)

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche