Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
29 mars 2011 2 29 /03 /mars /2011 00:42

 

Echte dichters zullen afwezig zijn op 2 april in de Vooruit in Gent !!!

 

 

Op 2 april zal de Nacht van de Poëzie doorgaan in de Gentse Vooruit. Met enige verwondering en verbijstering las ik de namen van de dichters en kon nergens de namen van de volgende echtedichters (geen performers en geen potsenmakers, geen valse poëten en proleten, geen poseurs en parasieten, geen postjesjagers en geen prozaïsche prozaschrijvers) vinden. Ik geef de namen van deze dichters en dichteressen die aldaar aldus niet mogen optreden en voorlezen in alfabetische volgorde : Frans Boenders, Hendrik Carette, Paul Claes, Lut de Block, Frank de Crits, Jozef Deleu, Frans Deschoemaeker, Aleidis Dierick, Philip Hoorne, Henri-Floris Jespers, Gwy Mandelinck, Bert Popelier, Renaat Ramon, Hedwig Speliers, Willy Spillebeen, Erik Spinoy,Lucienne Stassaert, Mark van Tongele, Geert van Istendael enonzenog altijd levende en schrijvende nestor Hubert van Herreweghen die nota bene geboren werd in 1920. Om dan nog niet te zwijgen van de Grote Drievan de Nederlandse poëzie : H.C. ten Berge, Herman Hendrik ter Balkt en Jacques Hamelink. Dit is een literair schandaal. Wie is hiervoor echt verantwoordelijk? En dan maar klagen dat het publiek geen belangstelling meer heeft voor het moeilijke genre van de poëzie. Maar ondertussen wel wereldberoemdedichters als Steven Grietens, Andy Fierens, NoN, Jan Bucquoy, Kenny de Thaey, Antoine Boute en ACG Vianen vragen en uitnodigen. (Niemand heeft al ooit één goed gedicht van deze geestigaards gelezen!)

Dit is betreurenswaardig, niet zozeer voor de geweigerde, verzwegen of gecensureerde dichters zelf als wel voor de echte liefhebbers van poëzie die een verminkt geluid en een vertekend beeld van de poëzie krijgen en de stem van hun al dan niet geliefde of vermaledijde dichters daar in Gent helemaal niet kunnen zien, aanhoren en beluisteren.

 

Hendrik Carette, dichter

Brussel, 28 maart 2011
Partager cet article
Repost0

commentaires

marc tiefenthal 30/03/2011 14:18


Steven Grietens, daar heb ik wel al goede gedichten van gehoord. Hij is een beetje onze Simon Vinkenoog. ACG Vianen, daar heb ik wel steengoede gedichten van gelezen. Grietens en Vianen zijn
bijwijlen inderdaad geestigaards.
Er valt altijd wel ergens te treuren maar zo gewillig moeten we nu ook weer niet zijn dat we er als treurwilgen gaan uitzien.


Richard Steegmans 29/03/2011 10:20


Waarom geen festival organiseren met 50 bekende Nederlandstalige dichters die niet aantreden op 2 april in de Vooruit? Dat moet toch perfect te doen zijn!


Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche