Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
28 septembre 2014 7 28 /09 /septembre /2014 17:25

 

HoyeydonckScheirs.jpeg

Paul van Hoeydonck (foto: Jan Scheirs)

Art Gallery Callewaert-Vanlangendonck heeft op korte tijd een heel aparte plaats definitief weten te veroveren in het Antwerpse landschap door jongere generaties te confronteren o.a. met het oeuvre van Guy Vandenbranden en Mark Verstockt. De lopende tentoonstelling brengt werk bijeen van 1954 tot 1975 en recente sculpturen van Paul van Hoeydonck. De expo werd vanaf 19u onder de rake en begeesterende begeleiding van een uitmuntende fanfare in aanwezigheid van de kunstenaar geopend op 25 september. Het inleidende woord werd gesproken door Sergio Servellón, de creatieve en scherpzinnige directeur van het FelixArt Museum.

In oktober reist de 89-jarige kunstenaar naar New York voor de expo, "ZERO: Countdown to Tomorrow, 1950s-60s" in het Solomon Guggenheim Museum, waar hij tentoonstelt.  

Paul van Hoeydonck wordt al te vaak herleid tot de kunstenaar met een beeldje op de maan. De expo bij Art Gallery Callewaert-Vanlangendonck (Wolstraat 21-23, 2000 Antwerpen) bewijst eens te meer hoezeer de creatieve ver-beelding van Paul van Hoeydonck de meest aandachtige waardering verdient.

Onder de aanwezigen: Henri-Floris Jespers, Pruts Lantsoght, Stan Lauryssens, Simone Lenaerts, Stephan Peleman, Gerd Segers, Geert Swaenepoel, Jan Vanriet...

(HFJ)

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche