Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
12 novembre 2012 1 12 /11 /novembre /2012 04:02

 

pdvJohanPas2.jpg

Heldere maar niet minder gestoffeerde uiteenzettingen van Dirk de Geest, Patrizio Peterlini en Gerrit Jan de Rook; persoonlijke getuigenissen van Adriaan de Roover en Henri-Floris Jespers; veel publieksbelangstelling: het internationale symposium over Paul de Vree was bijzonder geslaagd.

Philip Meersman (die zopas een bundel publiceerde) bracht een luide hommage aan De Vree, waarbij Alain Arias-Misson meteen aansloot met een geïmproviseerde voetnoot zonder woorden....

Geconfronteerd met de vraag van Jan de Vree of visuele poëzie gerekend moet worden tot literatuur of grafische kunst luidde het antwoord van Sarenco onomwonden: tot de poëzie. Hierbij sloot hij aan bij het inzicht van Jean Cocteau die zelf zijn oeuvre indeelde als poésie de roman, poésie de théâtre, poésie critique, poésie graphique, enz.

pdvJohanPas.jpg

Tot slot van het symposium werd het boek van Johan Pas voorgesteld, Neonlicht. Paul De Vree & de neo-avant-garde, alsmede de vinyleditie van eerder onuitgegeven stemopnames van De Vree bijeengebracht door Dennis Tyfus. Thomas Crombez presenteerde de digitale versie van De Tafelronde.

Meer ten behoeve van de abonnees in een volgende aflevering van het tijdschrift Mededelingen.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche