Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
13 mai 2014 2 13 /05 /mai /2014 23:42

ConradWalker-copie-1.jpg

HPIM7937.JPG

 

In De Zwarte Panter te Antwerpen werd vanavond de nieuwe thriller van Patrick Conrad (winnaar van De Diamanten Kogel 2007) voorgesteld door criticus John Vervoort. Walker. De onvoltooide romance van Ediapaso Gianovoltare werd hier al grondig besproken door Lukas De Vos:

http://mededelingen.over-blog.com/article-lukas-de-vos-walker-de-nieuwe-thriller-van-patrick-conrad-123578371.html

Tussen het publiek: Jan Dhaese, Leo De Ley, Kris Kenis, Henri-Floris Jespers, Jef Lambrecht, Nadine Lusyne, Tony Rombouts, Walter Soethoudt, Roland van Campenhout, Rudy Vanschoonbeek, Kaatje van Damme en Renée van Hekken.

HPIM7941.JPG

Patrick Conrad en Henri-Floris Jespers

Met Tango assassino  (genomineerd voor De Diamanten Kogel 2013) maakt Conrad kans op De Gouden Strop 2014 bekendgemaakt. Werden eveneens genomineerd: Zielloos van Corine Hartman, Versleuteld van Donald Nolet, De tweede november van Tomas Ross en De kraamhulp van Esther Verhoef. De onderscheiding wordt op 29 mei uitgereikt in Amsterdam.

De Gouden Strop is in 1986 in het leven geroepen en genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Aan De Gouden Strop is een geldprijs van 10.000 € verbonden en een sculptuur van de hand van Marianne van den Heuvel. Vorig jaar won Michael Berg met Nacht in Parijs. Tomas Ross en Charles den Tex hebben de prijs al drie keer gewonnen, Bob Mendes tweemaal.

ConradTango.jpg*

A Pantheon, de tentoonstelling van plastisch werk van Conrad te Gent, loopt nog tot 15 juni.

http://mededelingen.over-blog.com/article-patrick-conrad-een-impressie-38-expressies-123605605.html

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche