Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
9 février 2013 6 09 /02 /février /2013 01:37

 

PresentatiePanter.JPG

In 1973 verscheen bij Pink Editions & Productions een elpee van Patrick Conrad, Gelukkig als in het bijzijn van een vrouw, een nooit eerder in Vlaanderen gerealiseerde kruisbestuiving van poëzie en psychedelische muziek geproducet door de piepjonge Roland van Campenhout. Conrad declameert gedichten door een echo chamber, afgewisseld en ondersteund door hippyeske folk van Roland van Campenhout, Luc Renneboog en Philippe de Chaffoy de Coursel. Op de cover poseert Conrad naast een sculptuur van Albert Szukalski. De plaat geraakte in de jaren na de uitgave snel in de vergetelheid.

Het Gentse platenlabel KRAAK brengt nu de elpee opnieuw uit in een beperkte luxe-uitgave. Als extra bij deze heruitgave: een uitgebreid essay over de plaat en een reproductie van de poster die de originele presentatie aankondigt in de Antwerpse galerie De Zwarte Panter.

Gisteren, veertig jaar later, werd de heruitgave gepresenteerd, alweer in De Zwarte Panter, nu tussen de schilderijen van Kamagurka en met begeleiding door Roland.

Patrick Conrad las een onuitgegeven, bijzonder sterk gedicht voor, een hommage aan Hugo Claus, die veel voor hem betekend heeft.

Tussen het aandachtige publiek, o.m. Manu Bruynseraede, Sonja Cantré, Veerle Claus, Vera D'hooge, Rik Hancké, Henri-Floris Jespers, Pruts Lantsoght, Luc Pay, Gisela Roegiest, Walter Soethoudt, Frank De Vos, Hilly Wagenaar...

*

Vandaag treedt Patrick Conrad in Turnhout op als “Prominente Passant” tijdens de 20ste Saint Amour. Zondagmiddag vliegt Conrad terug naar Frankrijk.

ConradPanter.jpg

Luc Pay, Patrick Conrad, Pruts Lantsoght en Henri-Floris Jespers

EenBlijdeTerugzien.JPG

Een blijde terugzien (onder het waakzame oog van Walter Soethoudt): Hilly Wagenaar en Henri-Floris Jespers

 

Foto's: Frank De Vos

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche