Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
5 septembre 2011 1 05 /09 /septembre /2011 19:19

 

Maha.jpg

Floris Jespers (1917)

 

Onder de dynamische leiding van mr Dirk Rochtus  publiceert het Genootschap Van Ostaijen deeluitgaven van de correspondentie van Paul van Ostaijen. De publicaties staan onder redactie van Matthijs de Ridder.

PVOG1.jpg

PVOG2-copie-1.jpg

Tot nu toe verschenen twee delen: Wij moeten inzien dat wij hier een mekaar vreemde taal spreken   (de correspondentie tussen Van Ostaijen en Wies Moens) en Macht moet zijn in handen van de menschen met ethos  (vijf brieven over macht en revolutie van Robert van Genechten  aan Van Ostaijen).

*

Als derde deeluitgave, Ge zijt in 1925 aan 't leven, verschijnen nu drie disparate brieven uit de jaren 1918-1921 van Floris Jespers  aan PvO.

Deze brieven maken deel uit van een verzameling van in totaal acht brieven, verspreid over zes documenten. Het gaat om vier brieven van Floris Jespers aan PvO, waarvan er één mede werd ondertekend door Oscar Jespers en één een opzetje bevat van een antwoord van PvO; één brief van Floris Jespers aan PvO en Emma Clément, met op datzelfde document ook een brief van Olympe  Jespers aan PvO en Emma Clément en één brief van Floris Jespers aan Stan van Ostaijen.

Deze brieven bevinden zich alle in de vermaarde collectie van Dirk-Emma Baestaens, met wiens vriendelijke toestemming ze hier worden gepubliceerd. De drie geselecteerde brieven worden voor het eerst integraal gepubliceerd.

De editie werd bezorgd door Henri-Floris Jespers, Matthijs de Ridder  en An Blommaert.

*

Ge zijt in 1925 aan 't leven  wordt gepresenteerd op woensdag 14 september om 19u30 in De Zwarte Panter te Antwerpen, Hoogstraat 70-74. Inleiding Eric Anthonis, beschouwing door Matthijs de Ridder. Dans en muziek: Van Ostaijen Strijkkwartet  en Eva Dewaele, eerste soliste van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Tekenpvo.jpg

Henri-Floris Jespers met twee jeugdvrienden van Paul van Ostaijen, van links naar rechts: Geo van Tichelen en Oscar Jespers (1966).

Lid worden van het PVO Genootschap ?

http://www.paulvanostaijen.be

 

GENOOTSCHAP VAN OSTAIJEN v.z.w.

Zetelend in het geboortehuis van Paul van Ostaijen, Lange Leemstraat 53, 2018 Antwerpen

E-mail: genootschap.vo@gmail.com

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche