Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
27 janvier 2012 5 27 /01 /janvier /2012 15:46

 

 

januari-2012-156.jpgBernard Dewuf

Gisteren werd op het stadhuis te Antwerpen afscheid genomen van de kleurrijke stadsdichter Peter Holvoet-Hansen. De fakkel werd doorgegeven aan de intimistische dichter Bernard Dewulf.

januari-2012-147.jpgPeter Holvoet-Hanssen

januari-2012-142.jpgBurgemeester Patrick Janssens benadrukte het belang van een stadsdichter voor de stad. De kracht van poëzie die kietelt met een pluim heeft meer impact dan de politiek die met een hamer slaat! Kunst levert een onmisbare bijdrage aan de samenleving.

januari-2012-152.jpgCultuurschepen Philip Heylen stelde de nieuwe stadsdichter voor. “Toen Tom Lanoye als eerste stadsdichter aangesteld werd kon niemand vermoeden dat dit een van de succesvolste literaire projecten zou worden” zo betoogde hij. Bernard Dewulf is de zesde officiële stadsdichter van de stad Antwerpen.Hij is geboren te Brussel maar woont met zijn gezin in de Scheldestad. Hij is de dichter van het kleine en daardoor juist heel belangrijk. Hij zal ons leren heel goed kijken om de kleine dingen te zien. Van de stadsdichter wordt verwacht dat hij in de komende 24 maanden minimum 12 gedichten schrijft over wat hem treft en bezighoudt in de stad.

JvdB

Foto's: Frank-Ivo van Damme

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche