Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
11 août 2014 1 11 /08 /août /2014 22:30

 

AntonisKLeur.jpg

Cultuurmanager Eric Antonis

PaulMichielsKleur.jpgZanger Paul Michiels

De redactie van het tijdschrift  Heibel, cc ’t Schaliken, de cultuurraad en het stadsbestuur van Herentals nodigen u en uw vrienden van harte uit op de uitreiking van de Nestorprijs 2014 op zaterdag 23 augustus om 15 uur in cc ’t Schaliken, Grote Markt 35, te Herentals (graag aanwezigheid bevestigen aan Frans Depeuter, tel. 014 / 26 63 39 ofdepeuter.frans@telenet.be)

*

Toen zij enkele jaren geleden geconfronteerd werden "met de zoveelste miskleun bij het toekennen van literaire prijzen in Vlaanderen, werden al die willekeur en vriendjespolitiek de redactie van het tijdschrift  Heibel te machtig”. Om toch voor enig tegenwicht te zorgen riepen Frans Depeuter en Robin Hannelore onder het motto 'oud maar niet out' een nieuwe prijs in leven: de Nestor.  De bedoeling is oudere Vlaamse cultuurdragers die zich consequent en stijlvol hebben ingezet,  de verdiende erkentelijkheid te betonen”.

*

Dit jaar zijn Eric Antonis (° 1941, intendant 'Antwerpen 93' en voormalig schepen van Cultuur) en Paul Michiels (° 1948, oprichter van Soulsister) aan de beurt.

De laudatio wordt uitgesproken door Cas Goossens, voormalig administrateur-generaal van de BRT. Paul Michiels brengt enkele nummers, Erik Goris brengt fragmenten uit Boudewijn, le roi triste van Frans Depeuter, die het slotwoord voor zijn rekening neemt.

Vorige laureaten: Miel Cools, De Elegasten, Gaston Durnez, Willy Ferdy, Cas Goossens, Louis Neefs, Frank-Ivo van Damme, Joke van den Brandt, Zjef Vanuytsel, Louis Verbeeck, Jan Veulemans en Herman Vos.

Zie, ook over de achtergronden van de prijs:

http://mededelingen.over-blog.com/article-nestors-2010-jef-van-uytsel-joke-van-den-brandt-frank-ivo-van-damme-55835983.html

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche