Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
12 octobre 2013 6 12 /10 /octobre /2013 02:52

 

SaskiaNoort.jpg

Zaterdagavond 9 november krijgt Saskia Noort (°1967) de GNM Meesterprijs uitgereikt voor haar bijdrage aan het Nederlandstalige thrillergenre. Om de jury te citeren:

Haar succes heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de emancipatie van het genre, dat de naam literaire thriller kreeg. Behalve dat ze daarmee een enorm, grotendeels vrouwelijk, nieuw lezerspubliek bereikte, effende ze daarmee het pad voor een compleet nieuwe generatie (vrouwelijke) thrillerauteurs.”

Met deze prijs wil het Genootschap Nederlandstalige Misdaadauteurs (opgericht in 1986 op initiatief van Tomas Ross) auteurs eren die met hun werk een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het genre in het Nederlandse taalgebied. De GNM Meesterprijs, in het leven geroepen in 2003, bestaat uit een beeldje en de eer. De prijs werd in het jaar van oprichting voor de eerste uitgereikt aan Appie Baantjer. Hij kreeg de prijs voor zijn prestatie door met zestig titels en miljoenen verkochte boeken als Nederlandstalige misdaadauteur een enorm groot publiek te bereiken.

De jury bestaat uit het bestuur van het GNM, dat beslist of en aan wie de prijs wordt uitgereikt: John Brosens, Daniëlle Hermans, René van de Meerakker en Wendela de Vos.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche