Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
25 janvier 2010 1 25 /01 /janvier /2010 11:12

Flyer_AZG_2010_Page_1.jpg

Les Lux vzw organiseert jaarlijks een benefietconcert voor AzG België. De editie 2010, “Eén stem, twee piano's”, vindt plaats op 13 februari in het Augustinus Muziekcentrum te Antwerpen. Weerom staan drie topmusici op de planken.

Programma

Claude Debussy

Estampes: Lucas Blondeel

Ariettes oubliées (selectie): Liesbeth Devos en Lucas Blondeel

Clara Schumann

Die stille Lotosblume: Liesbeth Devos en Lucas Blondeel

Robert Schumann

Widmung: Liesbeth Devos en Lucas Blondeel

Clara en Robert Schumann

oa selectie uit Fantasiestücke op. 12: Severin von Eckardstein

Pauze

Nikolai Medtner

selectie uit de Goethe-lieder: Liesbeth Devos en Severin von Eckardstein

Sergei Rachmaninov

Suite nr. 1: Severin von Eckardstein en Lucas Blondeel

*

De lyrische sopraan Liesbeth Devos (1983) studeerde aan de muziekacademie van Beveren en voltooide haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Ze volgde zang bij Lieve Suys, sopraan bij Stephanie Friede, Operaklas bij Guy Joosten. Liedklas volgde ze bij Lucienne Van Deyck en Jozef De Beenhouwer. In 2006 maakte ze haar debuut in De Munt als Despina in Cosi fan tutte van Mozart. In 2007 nodigde De Munt haar opnieuw uit voor de rol van Ilse in Frühlings Erwachen, een wereldpremière van Benoit Mernier. Ze zond er tevens de rol van Papagena in Die Zauberflöte.

Lucas Blondeel (1981) begon op vierjarige leeftijd piano te spelen op een oude pianoforte in de antiekzaak van zijn ouders. Hij studeerde piano bij Levente Kende en Heidi Hendrickx in het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen waar hij in 2004 de graad van Meester in de muziek behaalde met de grootste onderscheiding. Al op jonge leeftijd werd hij laureaat van nationale pianowedstrijden. Hij werd driemaal Cantabile laureaat en in 2005 won hij de eerste prijs in de Internationale pianowedstrijd 'Emmanuel Durlet'. In 2007 werd hij halve finalist in de Koningin Elisabeth wedstrijd.

Severin von Eckardstein werd geboren op 1 augustus 1978 in Düsseldorf. Op zesjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen en op zijn twaalfde werd hij aangenomen in de jongtalent-klas van Barbara Szczepanska van de Robert-Schumann-Hochschule in zijn geboortestad. Op 8 juni 2003 won Severin von Eckardstein de eerste prijs van de internationale Koningin Elisabethwedstrijd. De combinatie van Beethoven en Prokofiev, beide tijdens de finale fenomenaal uitgevoerd, laat de veelzijdigheid van deze jonge meesterpianist zien.

*

Augustinus Muziekcentrum

Kammenstraat 81

2000 Antwerpen

Zaterdag 13 februari 2010

Aanvang 20 uur, deuren: 19u30

Inkom: 20 €

Reservatie: aly.talen@genae.com

Reserveren kan ook door storting op KBC 735-0207551-56 op naam van Les Lux vzw, de tickets liggen dan aan de kassa.

www.leslux.com

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche