Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
15 juin 2013 6 15 /06 /juin /2013 19:44

 

Werk-Philippe-Robeyns.JPG

Werk van Philippe Robeyns

 

Een oase van rust midden in het trendy winkelgebied in hartje Antwerpen is de ruimte voor hedendaagse kunst WorkPlace, aan de Schuttershofstraat 45. Momenteel is er de tentoonstelling IDentiteit te bekijken. Curator Freija Van Esbroeck nodigde daarvoor zes kunstenaars uit, waarvan vier van de vrouwelijke kunne. Het is een smaakvol geheel, met werk van bovengemiddelde kwaliteit waarin eigenlijk geen zwakke plek valt te ontdekken.

Er zijn robuuste portretten van Philippe Robeyns, en fijnzinnige vederlichte tekeningen van Laure Forêt, van wie ook een charmante video is te bekijken.

Foto-s-Griet-Vanhumbeeck-copie-1.JPG

Werk van Griet Vanhumbeeck

Griet Vanhumbeeck toont foto’s van zichzelf in buitentijdse kleding, op mysterieuze plekken. Ook van Jozefien Jocqué zijn er foto’s te zien. Filip Van Kerckhoven presenteert zich met een serie eigenzinnige werken op papier in verschillende technieken.

Werk-Filip-Vankerckhoven.JPG

Werk van Filip Van Kerckhoven

De mooie expositieruimte beschikt over drie verdiepingen. Op de bovenste wordt Blut geprojecteerd, een prikkelende film van Tina Schott, samengesteld uit eigen en gevonden filmmateriaal. Jan Matthé zorgde voor een interessante soundtrack.

IDentiteit is beslist de moeite van het bekijken waard, zoals eigenlijk iedere expositie in WorkPlace dat is. Allen her!

Bert BEVERS

 

IDentiteit, WorkPlace vzw – Ruimte voor hedendaagse kunst, Schuttershofstraat 45, 2000 Antwerpen. Open zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur, alsmede op afspraak: 0474 65 85 28. Tot 24 juni.

www.workplaceantwerp.blogspot.com

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche