Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
16 mai 2011 1 16 /05 /mai /2011 03:05

 

De_Veer_van_Cesar_-_still_2.jpg

De première van de (kort)film De Veer van César vindt plaats op maandag 30 mei om 20u30 stipt in De Roma. De opzet is een symbiose van film, animatie en poëzie.

Pjeroo Roobjee is een eigenaar van een speelgoedwinkel die zo vergroeid is met zijn werk dat hij de greep op de realiteit verliest. Hij dwaalt door de stad en ziet zijn speelgoed tot leven komen. De basis van de twintig minuten durende poëtische film over verlies van en gevecht voor authenticiteit is 'Brief aan Jérôme', een gedicht van Stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen geïnspireerd door het taaluniversum van Pjeroo Roobjee, hier eerder exclusief gepubliceerd op 13 mei.

Antwerpen fungeert als prachtdecor voor een film die de grenzen tussen beeld en poëzie verkent. In de prent duiken o.a. Jan Decleir, Robbe De Hert enAdriaan Raemdonck in een bijzondere bijrol op. Onvergetelijk zijn de beelden in het inmiddels in muziek- en literatuurminnende kringen overbekende Café Rood-wit (Drubbelstraat 42 te 2600 Berchem).

*

De première van De veer van César vindt plaats is in De Roma, maandag 30 mei om 20u30 stipt: een draaiorgel wacht u vooraf op. Toespraak van de zinderende hoofdrolspeler Pjeroo Roobjee. Na de 20'film is er een optreden van De Luna's in de foyer. De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout Inkom: 4 €. Geraakt u er niet? 6 juni te Gent, reserv. Zebrastraat: zie http://productie.picoux.be - incl.nabespreking met de crew.

Met steun van de stad Antwerpen, het VAF, het Vlaams Fonds voor de Letteren. Meer info over de kortfilm – met de trailer – is terug te vinden op http://productie.picoux.be

REGIE: OSCAR SPIERENBURG; SCENARIO: MINSKE VAN WIJK EN PETER HOLVOET-HANSSEN; MET: PJEROO ROOBJEE & ROBBE DE HERT, JAN DECLEIR e.a.; MUZIEK: OSCAR EN TOBIAS SPIERENBURG; PRODUCER: PICOUX PRODUCTIE VZW; 2011; BELGIË; 20 MIN; NED. GESPR.

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche