Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
6 mars 2014 4 06 /03 /mars /2014 19:25

 

Mieke-Robroeks--c-Bert-Bevers-.JPG

Foto (c) Bert Bevers

Met bijzonder veel genoegen vertoef ik soms op de website van Mieke Robroeks. Haar grafiek en tekeningen staan me enorm aan, en ook haar animaties zijn beeldschoon. Voor Robroeks (°1989), een Nederlandse die al enkele jaren in Antwerpen woont, is de nabijheid van een schetsboek net zo vanzelfsprekend als die van haar bril.

Haar cahiers (ook die zijn op haar website te bekijken) vult ze dagelijks met gedichten en tekeningen, of ideeën daarvoor. Ze werkt naar eigen zeggen vanuit uiteenlopende ervaringen en gevoelens (‘van hoteldebotelverliefdheid tot melancholie’), en houdt van contrasten als die tussen rust en onrust, zwemmen en verdrinken, vliegen en vallen.

Vorig jaar studeerde zij aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen af met als specialisatie vrije grafiek. Eerder voltooide ze de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Van 14 maart tot 20 april exposeert Mieke Robroeks etsen in Den Hopsack aan de Grote Pieter Potstraat 24 in Antwerpen. De vernissage staat op de rol voor vrijdag 14 maart, 20.30 uur.

Haar website: www.miekerobroeks.nl

Bert BEVERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche