Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
12 octobre 2013 6 12 /10 /octobre /2013 23:18

 

RijmenamDEF.jpg

Pink Poets in Rijmenam. Van l. naar r.: Werner Spillemaeckers, Karel Jonckheere, Michel Bartosik, Henri-Floris Jespers, Patrick Conrad en Hugues C. Pernath

 

Veel belangstelling deze middag in het Letterenhuis te Antwerpen voor de presentatie van Schroomruil, de verzamelde gedichten van Michel Bartosik (1948-2008). Leen Van Dijck verwelkomde en Jan Mestdagh leidde de bundel in. Tot slot lazen Joris Gerits, Roger De Neef en Lucienne Stassaert gedichten van Bartosik voor.

Lucienne-Stassaert.JPGLucienne Stassaert leest

 

Carl De Strycker, directeur van het PoëzieCentrum, bedankte iedereen, zei hoe blij hij was met de opkomst en de honderdvoudige voorintekening en overhandigde het eerste exemplaar aan “Wiske”, Louisa Chevalier, de weduwe en weggenote van Michel, die het ontroerend trots aan het publiek toonde.

 

Onder de aanwezigen: Bert Bevers, Peter Bormans, Geert Briers, Bert de Bruyne, Philippe Cailliau, Hendrik Carette, Klaas Chielens, Jean en Marleen De Crée, Frank De Crits, Daniel Cunin, Martine Cuyt, Charles Ducal, Jo Gisekin, Guy Gysens, Jan Holvoet, Mark Insingel, Henri-Floris Jespers, Pruts Lantsoght, Guido Lauwaert, Hubert Van Lier, Roger Nupie, Marcel Obiak, Matthijs de Ridder, Tony Rombouts, Ludo Simons, Walter Soethoudt, Mark Somers, Erik Spinoy, Jan Struelens, Gert Vingeroets, Rody Vanrijkel en Bart Vonck.

 

Schroomruil is voorbeeldig samengesteld en bezorgd door Koen Van Baelen, Peter Bormans, Anneleen De Coux et Matthijs de Ridder. In zijn nawoord schetst dichter en hoogleraar Nederlandse literatuur Erik Spinoy de boeiende evolutie van Bartosiks werk. Het boek is treffend geïllustreerd en werd door het PoëzieCentrum voorbeeldig uitgegeven met productiesteun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Bartosik cover 2013 © Archief Poëziecentrum

Michel BARTOSIK, Schroomruil. Verzamelde gedichten, Gent, Poëziecentrum, 2013, 447 p., 29,95 €.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche