Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
2 octobre 2014 4 02 /10 /octobre /2014 14:08

 

Scheirs237.jpg

De voorstelling, op 25 september, van Stan Lauryssens' docu-drama over de onvergetelijke acteur Julien Schoenaerts (1925-2006) komt even aan bod. Na amper drie winkeldagen was de eerste druk (2500 exemplaren) overal uitverkocht – bewijs bij uitstek hoezeer de herinnering aan Julien nog altijd gekoesterd wordt in het collectieve geheugen. De nieuwe druk ligt uiteraard klaar.

Matthias Schoenaerts zag 'met lede ogen' hoezeer de afgelopen dagen in de media gefocust werd op de 'bipolaire stoornis' (what's in a word?) van zijn vader en wilde een ander geluid laten horen. Onder het motto 'Als er geen liefde is, is er alleen maar bitterheid. Zonder liefde is er niets' publiceerde hij in De Morgen (27 september) een aangrijpende brief, waarin hij een ander geluid laat horen – 'de blik die mijn vader echt verdient'.

*

In de volgende aflevering (medio oktober) zal ik daarop terugblikken, net zoals ik het nu al voor de derde keer doe op de loopbaan van schilder, dichter en kunsthistoricus Marc. Eemans (1907-1998). Tevens wordt de eerste aflevering gepubliceerd van het lange feuilleton over de geschiedenis van 'de Vecu'.

*

Frans Depeuter publiceert een column over Haffid Bouazza, de belangrijkste vertegenwoordiger van de zogeheten 'migrantenliteratuur'.

*

Documenteren en evalueren. Daar gaat het om.

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche