Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
5 septembre 2014 5 05 /09 /septembre /2014 15:03

 

dehoofdredacteur-inkt.jpg

De hoofdredacteur, (c) Jan Scheirs

 

Nu het zomerreces voorbij is, verscheen een extra lijvige aflevering van de Mededelingen, met in de vaste rubrieken (('Necrologisch', 'Column', 'Kritisch', 'De Onbewoond Eilandkeuze', 'Plastisch', 'Strips' en 'Door de leesbril bekeken') bijdragen van Bert Bevers, Frans Depeuter, Frank De Vos, Conraed De Waele, Stefan Hertmans, Henri-Floris Jespers, Erick Kila, Guido Lauwaert, Jan Scheirs en Piet Van Eeckhaut (†), samen goed voor meer dan 18.000 woorden. Een aantal bijdragen kunnen hier geheel of gedeeltelijk geraadpleegd worden.

In het tijdschrift, waarvan er zowel een elektronische als een papieren editie beschikbaar is, krijgen de abonnees uiteraard exclusief een aantal bijdragen te lezen.

Zo wordt er grondig gefocust op het (hier al aangekondigde) boek van Stan Lauryssens over de turbulente jaren van de onvergetelijke acteur Julien Schoenaerts.

http://mededelingen.over-blog.com/article-agenda-nazomer-vi-stan-lauryssens-over-julien-schoenaerts-124488223.html

Prof. dr. Dirk Rochtus, de scherpzinnige chef buitenland van Doorbraak.be, publiceert een bijzonder rake, meer dan actuele beschouwing: 'Engels speelt de baas'. En Henri-Floris Jespers brengt de eerste aflevering uit zijn boek in progress over de omstreden schilder, dichter en essayist Marc. Eemans (1907-1998).

Potentiële abonnees op het tijdschrift kunnen proefnummers aanvragen via hfj@skynet.be

Partager cet article
Repost0

commentaires

B
Posted at 23:54h, 27 November Reply
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche