Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
12 octobre 2013 6 12 /10 /octobre /2013 05:00

 

redactieMDD.JPG

Redactioneel overleg. Kloksgewijs: Bert Bevers, Lucienne Stassaert, Frank De Vos en Henri-Floris Jespers

Gisteren verscheen aflevering 218 van de Mededelingen van het CDR. Naast een aantal hier volledig of gedeeltelijk gepubliceerde bijdragen krijgen de abonnees o.m. artikels van Frans Depeuter, Erick Kila en Lukas De Vos.

Het verborgen leven van Gerard Walschap. Een alternatief onderzoek naar de vent achter de vorm, naar de mens achter de schrijver, zo luidt de titel van het ontluisterende dossier dat Frans Depeuter in 2009 bij Berghmans Uitgevers publiceerde. Het stond dus in de sterren geschreven dat hij de monumentale biografie van Jos Borré (De Bezige Bij Antwerpen, 2013, 750 p.) onder de loep ging nemen. Hij bewijst overtuigend hoe rommelig, schabouwelijk en zonder meer onbetrouwbaar het namenregister (pp. 738-750, kleine druk...) samengesteld werd.

Lukas De Vos ('Alles komt terug, ook de vlooien van Lanoye') herbekeek de film Alles moet weg van Jan Verheyen (1996) naar de gelijknamige roman van Tom Lanoye. Slaan en zalven...

Erick Kila, onze Haagse correspondent, roept verder op baanbrekende wijze de schim op van Bernardo Ashetu.

*

Aflevering 219 verschijnt eind van de maand en focust op de dichter en filoloog Wilfried Adams (1947-2008), medestichter van het Centrum voor Documentatie en Reëvaluatie.

Henri-Floris JESPERS

*

Redactie van de Mededelingen van het CDR: Bert Bevers, Joke van den Brandt, Frank Ivo van Damme, Henri-Floris Jespers (hoofdredacteur), Guido Lauwaert, Luc Pay, Jan Scheirs, Lucienne Stassaert, Frank De Vos.

Redactie-adres:hfj@skynet.be

Karin Lebacq neemt het algemeen secretariaat waar: mededelingen@lebacq.com

*

De deelname aan de kosten bedraagt, voor de papieren editie: 12 € per maand (twee afleveringen per maand, verzonden per post); voor de elektronische editie: 6 € per maand (twee afleveringen per maand, verzonden per e-mail).

Info: mededelingen@lebacq.com

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche