Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
23 février 2012 4 23 /02 /février /2012 18:03

Denissen_dedicace.jpg

Het Prins Berhard Cultuurfonds kende de Martinus Nijhoff Prijs 2011 toe aan de Vlaming Frans Denissen. Deze prijs is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor literair vertalers en is ingesteld in 1955 ter nagedachtenis van dichter en vertaler Nijhoff. Frans Denissen ontvangt de prijs volgende zaterdag 25 februari.

We citeren uit het juryrapport:

“Uit het vertaalwerk van Frans Denissen spreekt behalve zijn precieze kennis van het italiaans in al zijn jargons, registers en dialecten, ook zijn onmiskenbare schrijverschap. Hij weet aan de Nederlandse taal een buitengewone rijkdom en soepelheid te verlenen. Vanwege zijn zorgvuldig opgebouwde vertaaloeuvre, waarin de vertaler zich volledig heeft gericht op buitengewone literaire kwaliteit, heeft de jury unaniem besloten hem voor te dragen voor deze prijs”

 

Op zaterdag 25 februari, van 9 tot 11 u. zendt de klassieke zender Radio 4 een programma uit dat gemaakt werd in opdracht van de TROS. Frans Denissen vertelt er over zijn favoriete Italiaanse teksten en muziek.

 

Over enkele maanden veschijnt een bibliofiele map Decamerone met 10 erotische kopergravures van Frank Ivo van Damme. Frans Denissen schreef hiervoor een erudiete 

inleiding. 

 

 

www.tros.nl

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche