Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
23 novembre 2009 1 23 /11 /novembre /2009 11:04


De genomineerden voor De Diamanten Kogel 2009 werden de voorbije dagen geïnterviewd door Jürgen Joosten (Ezzulia). Op de vraag “welk boek denk je dat gaat winnen” luidt het antwoord van Marion Pauw:

Mijn dochter is ervan overtuigd dat mijn boek gaat winnen, dus ja... Maar de wens kan ook de vader zijn van de gedachte natuurlijk. Ik zou het leuk vinden als Dhooge zou winnen, omdat hij ook een van de grote kanshebbers was voor de Gouden Strop en ik hem heel sympathiek vind.

Bavo Dhooge, Jacob Vis en Willem Asman gingen in de vorige edities in op de vraag “Wat is het verschil - behalve dat het een Vlaamse prijs is - tussen de Diamanten Kogel en De Gouden Strop?”

Jac. Toes stelt nuchter vast:

De Strop doet een cheque van 10 mille euro bij het eresculptuur. De Strop is ouder dan de Kogel. Maar vooral zijn de Vlamingen minder terughoudend in het uitroepen van een buurlandauteur tot winnaar… in ieder geval in het nomineren. Zie de shortlist: Nederland – België 5-2. De omgekeerde score heb ik bij de Gouden S trop longlisten nog niet aangetroffen.

De Diamanten Kogel wordt morgen uitgereikt.

www.ezzulia.nl

www.diamantenkogel.be

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche