Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
6 décembre 2012 4 06 /12 /décembre /2012 17:53

 

Doofpot.jpg

In Club Lange Wapper te Antwerpen werd vanochtend Een doofpot is een Belgisch streekgerecht  van Marc Pairon (°1959) voorgesteld. Deze keer geen liefdesverzen maar wel duizend pakkende oneliners, flitsverhalen en vlijmscherpe 'twitteratuur' met een knipoog. Morgen is het boek niet alleen bij zowel alle boekverkopers verkrijgbaar, maar ook bij Colruyt, Carrefour, Makro en Club. In voorbestelling werden er meer dan zevenduizend exemplaren besteld.

Literair agent Walter Soethoudt omschrijft Pairons nieuwe werk als volgt:

Als woordkunstenaar slaagt Marc Pairon er andermaal in ontroering te veroorzaken. In deze bundel heeft hij het op de lachspieren gemunt: van een glimlach, het teken van herkenning, tot en met het onbedaarlijk lachen. Hij gaat geen enkel onderwerp uit de weg. Soms hekelt hij het koningshuis. Soms laat hij zich kritisch uit over de Kerk en het politieke establishment. Vele oneliners houden verband met actuele onderwerpen. De financiële crisis, het boerenprotest, pedofilie en de koninklijke erfopvolging passeren de revue. Hij laat ook niet na om nu en dan elk van ons een spiegel voor te houden, want ook geloof, relaties op de werkvloer en zelfs erotiek en liefde komen aan bod.

'Na de Aforismen zijn er nu eindelijk de Paironismen', dixit Geert Hoste.

*

Een doofpot is een Belgisch streekgerecht  telt 256 bladzijden, heeft een harde kaft en zelfs een leeslint. Het voorwoord is van de hand van Gerd de Ley. Het boekje met de opvallende tricolore cover wordt aangeboden, aan slechts vijf euro.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche