Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
15 mai 2011 7 15 /05 /mai /2011 21:54

 

Veel belangstelling vandaag voor de opening van Boudens' expo 'Cadrages' (zie vorige blogs).

In een ongetekend leaflet wordt ter attentie van de bezoekers ingegaan op de ondertitel van de tentoonstelling, 'Een jeugd in Brussel'.

Luc Boudens groeide op in het Brussel van de jaren zestig. De stad vervelde volop van de voorbije eeuw. Het nieuwe optimisme heette beton, hoogbouw en strakke lijn. Luc keerk ernaar met verbazing en bewondering. Op weg naar school raakte hij, zonder het beseffen, doordrongen van deze na-oorlogse esthetiek die glom van zelfvertrouwen. De jongen werd geconfronteerd met het werk van onder meer Jacqmain, Van der Meeren, Bontridder,...

Thuis was er een abonnement op Spirou / Robbedoes. Hier heetten de architecten Franquin, Jijé, Rob-Vel en ze kwamen aanzetten met fantasierijke, revolutionaire bouwsels en prikkelende interieurs waarin onze aandachtige jonge lezer ook kunst aan de muur zag hangen of op een excentriek tafeltje staan.

Het bracht Luc Boudens tot deze huidige 'Cadrages': hij speurde de strip-interieurs af, zoomde in op een detail en plaatste dat, binnen zijn eigen gekende vormtaal, in een nieuw kader.

*

Andres van Hove Gallery staat voor abstracte kunst en modernisme. Vorig jaar werd werk getoond van onder meer Felix De Boeck, Gilbert Decock, René Guiette, Wout Hoeboer, Kurt Lewy, Jozef Peeters, Luc Peire, Gilbert Swimberghe, Guy Vandenbranden, Edmond van Dooren en Maurice Wyckaert. Het boek Een eeuw abstracte kunst. 100 Belgische abstracten van André Garitte werd bij Andres van Hove gepresenteerd door Flor Bex, ere-directeur van het MUHKA.

Opgemerkt tijdens de vernissage: Raoul van den Boom, Mathias Danneels, Lisbeth Gruwez, Henri-Floris Jespers, Kris Kenis, Rosette Keirsmaekers, Manou Kersting, Pruts Lantsoght, Dirk Maeyens, Wilfried Pas, Renaud, Alban Sarens, Mario Sarrechia, Jan Scheirs, Bruno Sluydts, Marcel Vanthilt en Mark Verstockt.

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche