Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
5 septembre 2010 7 05 /09 /septembre /2010 04:42

strip-Temse-023.jpg

Paul Geerts, medewerker (vanaf 1972) van Willy Vandersteen. Later nam hij diens werk volledig over, schreef de scenario's in de geest van Vandersteen

en bracht ze in beeld in zijn briljante tekenstijl.

Reeds vele jaren promoot de gemeente Temse striptekenaars en hun werk. Onder de bezielende leiding van Raoul De Graeve werd in 1987 de culturele vereniging Spirit opgericht die nauw samenwerkt met het gemeentebestuur.Een eerste belangrijk initiatief was de viering van Willy Vandersteen in 1987. Nagenoeg alle Vlaamse grootmeesters van de strip werden reeds gevierd in Temse, wat telkens gepaard ging met een waaier aan activiteiten: Morris, Paul Geerts, Bob De Moor, Jef Nys, Merho, Karel Biddeloo, POM, Willy Linthout, Hec Leemans, Jeff Broeckx, Jan Bosschaert, Jean-Pol en Jean Graton. De vereniging verzorgde niet minder dan 22 luxe-uitgaven van strips.

MarcelRouffaTemse.jpg

Werk van Marcel Rouffa, striptekenaar en illustrator.


De tentoonstelling “Kunstig gestript” is gewijd aan artistiek werk van striptekenaars. Vele onder hen werken naast hun stripactiviteit aan een oeuvre dat stilaan ook zijn weg vindt naar bekende galeries.

Jeroen-Janssen.jpg

Werk van Jeroen Janssen, die zijn meeste albums maakte samen met scenarist Pieter van Oudsheusden. Hij verbleef in Rwanda (1990-1994) en zet waargebeurde verhalen en autobiografische flarden om in striptekeningen.


Negentien artiesten nemen deel aan deze tentoonstelling die een onderkomen vond in Dacca Loft, een grote opslagplaats op de derde verdieping van een voormalige textielfabriek.

PhilippeDezenne.jpg

Philippe Dezenne, tekenaar van o.m. Jommeke, werkte samen met o.a.

Maarten Toonder en Marc Sleen.

De verzorgde catalogus bevat een werk en biografische nota’s met foto van de deelnemers en is volledig in kleur gedrukt. Te koop aan 5.- €

KUNSTIG GESTRIPT

Kunstwerken van striptekenaars

4- 26 september 2010

Dacca Loft , Kasteelstraat 74, Temse

strip-Temse-014.jpg

Striptekenaars met organisatoren en gemeentebestuur van Temse

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche