Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
28 décembre 2011 3 28 /12 /décembre /2011 01:01

 

KoenBroucke.jpg

Het Vincent van GoghHuis presenteert werk van Koen Broucke in het atelier naast de kosterswoning op het Vincent van Goghplein in Zundert. De presentatie is gratis te bezoeken op vrijdag 30 en zaterdag 31 december van 12 tot 17 uur.

De Belgische kunstenaar Koen Broucke (°1965) is bekend om zijn biografieën van fictieve kunstenaars. Tijdens zijn ‘artist-in-residence’ in Zundert heeft hij zich laten inspireren door de mythes rondom verloren of vervalste werken van Vincent van Gogh. Afwisselend kroop hij in de huid van de vervalser, de imitator, maar ook de kunstenaar zelf. Hij trachtte Van Goghs studies die vernietigd zijn voor de geest te halen en opnieuw te tekenen. Hij stelde zich daarbij een veel breder oeuvre voor dan tot op heden bekend is. Dan weer schilderde hij duidelijke pastiches op het werk van Van Gogh, soms ook geraffineerde ‘vervalsingen’ met gebruik van oude papiersoorten. Zonder remmingen schiep hij een fascinerende reeks nieuwe ‘Van Goghs’, waarin toch duidelijk zijn eigen hand te herkennen valt.
In deze serie speelt Koen Broucke met werkelijkheid en fantasie rondom het beeld dat wij van Van Goghs werk hebben. Hij brengt ons daardoor bewust uit evenwicht. Zijn ‘Van Goghs’ prikkelen de fantasie, zetten aan tot anders zien en ruimer denken, maar verschaffen bovendien esthetisch genoegen.


Weblog Van Gogh artist-in-residence: http://vangoghartistinresidence.tumblr.com
Meer informatie over Koen Broucke is te vinden op:
http://www.atelierbroucke.com

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche