Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
31 octobre 2013 4 31 /10 /octobre /2013 21:30

 

DhoogeSantaMonica

Op de openingsdag van de Boekenbeurs in Antwerpen kreeg Bavo Dhooge (°1973) vanmorgen voor zijn thriller Santa Monica (Houtekiet) de Hercule Poirotprijs 2013. Bavo Dhooge (bijgenaamd 'S-Express') kreeg in 2009 De Diamanten Kogel voor Stiletto Libretto (Manteau), ook genomineerd voor de Gouden Strop.

Eerder was al bekendgemaakt dat de oeuvreprijs ging naar Aster Berkhof (°1920). De publieksprijs, waarvoor men een maand lang kon stemmen op de Knack-website, ging naar Als alles duister wordt van Hilde Vandermeeren (°1970), de met vele prijzen overladen kinder- en jeugdboekenauteur.

Veel indruk lijkt dat niet maken op Walter Soethoudt,die op zijn lezenswaardige blog noteert:

'Ik zit te wachten op de nieuwe Patrick Conrad die er schijnt aan te komen in het voorjaar van 2014, om weer eens echt te kunnen genieten.'

http://waltersoethoudt.blogspot.be/

*

Na een 'zacht meningsverschil' van Conrad met De Bezige Bij Antwerpen, verschijnt zijn nieuwe thriller in het voorjaar bij Vrijdag: De onvoltooide romance van Ediapaso Gianovoltare. Ook Dhooge koos voor een overstap (althans wat zijn thrillers betreft), nl. van Manteau naar Houtekiet.

Heeft dit alles te maken met het serieus verlies in 2012 van WPG, waar o.m. Manteau en De Bezige Bij onder vallen? Volgens Frank Hellemans (Boeken.knack) “viel al op te vangen dat De Bezige Bij, de meest bekende dochter van WPG, boven haar stand leefde”...

WPG staat blijkbaar voor een diepgaande herstructurering. De kunstboektakken Ludion en Lido werden onlangs afgestoten en omgeruild voor de commerciële uitgeverij Drie van de Woenstijnvis-zender Vier dat BV-boeken uitgeeft als spinn off bij de succesuitzendingen van Vier, zoals 'De slimste mens'.

Johan de Koning, directeur-uitgever van WPG Uitgevers België is vanaf morgen ad interim verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van De Arbeiderspers / A.W. Bruna, ook al dochters van WPG.

Henri-Floris JESPERS

 

Over Bavo Dhooge, zie o.m. op deze blog:


http://mededelingen.over-blog.com/article-henri-floris-jespers-over-de-diamanten-kogel-2009-40048189.htmlPartager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche